• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian:Azarenková so S.Williamsovou krok od semifinálového duelu-SÚHRN

Melbourne 21. januára (TASR) - Bieloruská tenistka Victoria Azarenková a Američanka Serena Williamsová sú už iba krok od vzájomnej semifinálovej konfrontácie na grandslamovom turnaji Australian Open, keď obe suverénne postúpili do štvrťfinále. Najvyššie nasadená Azarenková ako obhajkyňa titulu v Melbourne v osemfinále dvojhry deklasovala Rusku Jelenu Vesninovú 6:1 a 6:1. Serena Williamsová si v úlohe turnajovej trojky poradila s Vesninovej krajankou Mariou Kirilenkovou tiež hladko 6:2 a 6:0.

Ak Američanka získa šiesty titul na Australian Open, stane sa najstaršou ženskou svetovou jednotkou v histórii. V zápase s Kirilenkovou bolo jej veľkou zbraňou podanie. "Nečakala som, že podám taký výborný výkon. V prvom sete som mala až 95-percentnú úspešnosť prvého podania, čo je úžasné číslo. V duchu som si hovorila: 'Kto je toto dievča? Nemôžem to byť predsa ja'," povedala Serena Williamsová. Vo štvrťfinále ju čaká jej krajanka iba 19-ročná Sloane Stephensová, ktorá po trojsetovom víťazstve 6:1, 3:6, 7:5 nad Srbkou Bojanou Jovanovskou postúpila do prvého grandslamového štvrťfinále v kariére. "Sloane hrá v Melbourne veľkolepý tenis. Má neuveriteľný talent, obdivujem ju," dodala mladšia zo sestier Williamsových.

Azarenková nastúpi vo štvrťfinále proti ďalšej Ruske Svetlane Kuznecovovej, ktorá v úvodnom pondelňajšom zápase v aréne Roda Lavera vyradila bývalú svetovú jednotku a nasadenú desiatku Dánku Caroline Wozniacku po trojsetovej bitke 6:2, 2:6 a 7:5. Bieloruska sa v 3. kole potrápila so zranenou Američankou Jamie Hamptonovou. Vesninovú, ktorá pred Australian Open získala v tasmánskom Hobarte prvý singlový titul na okruhu WTA, však sfúkla z dvorca za 56 minút. "Podala som o triedu lepší výkon ako proti Hamptonovej. Bola som maximálne koncentrovaná od prvej do poslednej loptičky. Od zápasu k zápasu sa herne zlepšujem, čo je pozitívny signál. Proti Kuznecovovej očakávam veľmi ťažký duel. Sveta je po návrate do súťažného kolotoča po pauze zavinenej zranením na dvorci stále sviežejšia a silnejšia," povedala Bieloruska pre akreditované médiá.

Kuznecovová vlani pre zranenie kolena vynechala US Open, v Austrálii sa však dvojnásobná grandslamová šampiónka zatiaľ prezentuje vo výbornom svetle. "Keby ste mi pred začiatkom austrálskej šnúry povedali, že sa v Melbourne dostanem do štvrťfinále, dobre by som sa na tom zasmiala. V príprave som tvrdo pracovala, no nečakala som, že výsledky sa dostavia tak rýchlo. Postúpiť medzi najlepšiu osmičku na úvodnom grandslame sezóny je skvelý úspech," nadchýnala sa Kuznecovová, ktorá bola v Melbourne Parku naposledy vo štvrťfinále v roku 2009. Prehrala vtedy s neskoršou šampiónkou Američankou Serenou Williamsovou.

ženy - dvojhra - osemfinále:

Serena Williamsová (3-USA) - Maria Kirilenková (14-Rus.) 6:2, 6:0 Sloane Stephensová (29-USA) - Bojana Jovanovská (Srb.) 6:1, 3:6, 7:5, Victoria Azarenková (1-Biel.) - Jelena Vesninová (Rus.) 6:1, 6:1, Svetlana Kuznecovová (Rus.) - Caroline Wozniacka (10-Dán.) 6:2, 2:6, 7:5

la

Vloženo: 21. 01. 2013       Kategorie: Tasr