• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Šarapovová do semifinále s rekordom, čaká ju Na Li - SÚHRN

Melbourne 22. januára (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová pokračuje v spanilej jazde na grandslamovom turnaji Australian Open, kde sa suverénnym spôsobom prebojovala už do semifinále dvojhry. Šampiónka z Melbourne z roku 2008 si vo štvrťfinále ako nasadená dvojka poradila s krajankou Jekaterinou Makarovovou (19.) za 66 minút hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:2.

Šarapovová v doterajšom priebehu turnaja stratila iba deväť gemov, čo je nový rekord. Doteraz patril tento primát Američanke Monice Selešovej, ktorá v roku 1991 na ceste do semifinále Australian Open dovolila uhrať súperkám 12 hier. S ľaváčkou Makarovovou mala Šarapovová problémy iba v úvode zápasu, keď si za stavu 2:1 prehrala podanie. Duel zakončila esom. Jej semifinálovou súperkou bude šiesta nasadená Číňanka Na Li. Šarapovová má po úvodnom podujatí veľkej štvorky šancu vrátiť sa na post svetovej jednotky, musí však získať cennú trofej.

Po triumfe nad Makarovovou bola vlaňajšia finalistka z Melbourne spokojná. "Mám veľkú radosť, že sa mi na Australian Open opäť podarilo postúpiť do semifinále. To, že som vytvorila ďalší rekord, je pekný bonus. Vždy je ťažšie, keď hráte tretí alebo štvrtý zápas a musíte čakať, kým sa dostanete na kurt. Snažím sa udržiavať v pohode a zatiaľ sa mi to darí. Je to taká rutina, kombinujem tréning s relaxom, navštevujem tie isté reštaurácie," povedala Šarapovová v prvom interview priamo na kurte.

Na LI, finalistka z roku 2011, si vo štvrťfinále ako nasadená šestka poradila s Poľkou Agnieszkou Radwaňskou v dvoch setoch 7:5 a 6:3. Na Li ukončila 13-zápasovú víťaznú sériu turnajovej štvorky, ktorá až do utorňajšieho súboja nestratila v tomto roku ani jediný set. "Z postupu do tretieho semifinále na Australian Open v priebehu posledných štyroch rokov mám veľkú radosť. Radwaňská je veľmi húževnatá tenistka. Chvíľami som mala pocit, ako keby som hrala proti stene. Agnieszka dokáže vrátiť každú loptičku bez toho, aby spravila chybu. Musíte sa maximálne koncentrovať na každý úder. Neviem, čím to je, že práve na Australian Open sa mi vždy darí. Možno to bude kvalitnou zimnou prípravou i tým, že ma do Melbourne prídu povzbudiť moji priatelia," povedala pre akreditované médiá Na Li.

Radwaňská zo siedmich pokusov iba raz prešla cez grandslamové štvrťfinále. Vlani vo Wimbledone postúpila do finále, v ktorom prehrala v troch setoch s Američankou Serenou Williamsovou. "Na Li hrala od začiatku zápasu veľmi konštantne, bez výkyvov. Iné dievčatá majú aj slabšie chvíle, no Na Li je úplne iný level, v niektorých gemoch ma nepustila prakticky k ničomu. Mala som tam zopár šancí, no nevyužila som ich. Na Li predviedla dnes veľmi dobrý tenis a zaslúžene triumfovala," povedala víťazka turnajov WTA v Aucklande a Sydney.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Maria Šarapovová (2-Rus.) - Jekaterina Makarovová (19-Rus.) 6:2, 6:2, Na Li (6-Čína) - Agnieszka Radwaňská (4-Poľ.) 7:5, 6:3

la

Vloženo: 22. 01. 2013       Kategorie: Tasr