• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Mečíř tvrdí: "Ukrajinci budú doma ťažkým sústom,"Dolgopolov otázny (2)

Bratislava 22. januára (TASR) - Vlaňajší osemfinalista tenisového US Open Martin Kližan (30. vo svetovom rebríčku ATP Entry) bude lídrom slovenského tímu v zápase 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Ukrajine (1.-3. februára na tvrdom povrchu GreenSet Comfort v Kremenčuku). Okrem Tenistu roka 2012 figurujú v nominácii kapitána Miloslava Mečířa Lukáš Lacko, debloví špecialisti Filip Polášek s Michalom Mertiňákom a Andrej Martin. V nominácii Ukrajincov by mali byť Sergij Stachovskij (102.), Iľja Marčenko (140.), Ivan Sergejev (154.) a Denys Molčanov (253.). Otáznik visí nad štartom Alexandra Dolgopolova, ktorý v posledných rokoch nereprezentoval pre spory s národným zväzom.

Úvodné piatkové dvojhry aj sobotňajšia štvorhra sa na harde v Kremenčuku začnú o 13.00 SEČ. Záverečné nedeľňajšie single sú na programe d 12.00. Hlavným rozhodcom duelu bude Brit Tom Kinloch. Hrá sa s loptičkami značky Head ATP. V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný súboj medzi Ukrajinou a Slovenskom. V septembri 2011 zvíťazili Mečířovi zverenci v 2. kole play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny v bratislavskom NTC 4:1. Hrdinom zápasu bol vtedy Kližan, ktorý vyhral obe dvojhry, tretí bod pridali deblisti Polášek s Igorom Zelenayom. Ak Slováci uspejú aj na ukrajinskej pôde, v 2. kole privítajú 5.-7. apríla doma Švédsko.

Spoločnú prípravu by mali Slováci odštartovať v stredu v NTC. "V nedeľu by sme chceli odletieť všetci piati vrátane Andreja Martina, ktorý je ešte na turnaji v Nemecku. Ukrajinci budú doma ťažkým súperom. Zatiaľ nemáme informácie, či nastúpi ich rebríčkovo najvyššie postavený hráč Alexander Dolgopolov. Jeho štart údajne závisí od toho, ako dopadnú voľby do ukrajinského tenisového zväzu a či vyhrá kandidát podporovaný Dolgopolovom. Potešiteľné je, že Lukáš Lacko je vo veľmi dobrej forme. Na turnajoch v Dauhe i v Aucklande postúpil do štvrťfinále a na Australian Open odohral výborný zápas so Srbom Jankom Tipsarevič. Nechýbalo veľa, aby nasadenú osmičku zdolal," povedal kapitán slovenského tímu Miloslav Mečíř.

Lacko, ktorý od novembra minulého roka trénuje pod vedením Ladislava Simona, vyslovil so začiatkom sezóny veľkú spokojnosť. "Na začiatku roka hrám vždy dobrý tenis, čo sa potvrdilo aj teraz v Austrálii. Mal som trochu problémy s ľavým členkom. Absolvoval som vyšetrenie u lekára Romana Fana, ktoré ukázalo, že šľachy a achilovky sú v poriadku, jedine puzdro je trochu zapálené. Beriem lieky a ak by sa to do sobotu nezlepšilo, tak by sme to opichli. Ukrajinci budú doma nepríjemnými súpermi, Stachovskij i Marčenko dokážu v Davis Cupe podať kvalitné výkony. So Stachim sme sa trochu kamarátsky podpichovali. Sám bol prekvapený, že Ukrajinci ako dejisko zápasu zvolili Kremenčuk."

la /k dispozícii sú zvukové záznamy a videozáznam/

Vloženo: 22. 01. 2013       Kategorie: Tasr