• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Murray postúpil suverénne do semifinále dvojhry (3)

Melbourne 23. januára (TASR) - Britský tenista Andy Murray sa po štvrtý raz za sebou prebojoval do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Vlaňajší šampión US Open si vo štvrťfinále ako nasadená trojka poradil s najväčším prekvapením mužského singla na úvodnom podujatí veľkej štvorky Francúzom Jeremym Chardym hladko v troch setoch 6:4, 6:1 a 6:2.

V semifinále nastúpi rodák zo škótskeho Dunblane proti víťazovi súboja medzi grandslamovým rekordérom Švajčiarom Rogerom Federerom a Francúzom Joom-Wilfriedom Tsongom. Murray sa môže stať prvým tenistom v Open ére, ktorý po zisku prvého titulu uspeje hneď v ďalšom grandslamovom finále. V Melbourne hral o cennú trofej už dvakrát, v roku 2010 však nestačil na Federera a o 12 mesiacov neskôr na Srba Novaka Djokoviča. Proti Chardymu počas celého zápasu skvele servoval i returnoval. Vždy v úvode setu prelomil podanie Francúza, ktorý v 3. kole vyradil nasadenú šestku Argentínčana Juana Martina del Potra a potom už s prehľadom kontroloval vývoj.

Murray po suverénnom postupe medzi elitné kvarteto žiaril spokojnosťou. "Dnes som odohral svoj najlepší zápas na tohtoročnom Australian Open. V osemfinále proti Gillesovi Simonovi som mal trochu uľahčenú úlohu, pretože súper nebol celkom zdravotne fit a mal v nohách päťsetový maratón. Chardy ma otestoval oveľa viac, hoci konečný výsledok tomu nenapovedá. Výborne som sa na dvorci pohyboval a aj moja obrana bola fajn. Kurt v aréne Roda Lavera je predsa len rýchlejší ako ostatné dvorce v Melbourne, čo mi vyhovovalo. Pozriem si časť zápasu medzi Federerom a Tsongom. Uvidíme, kto bude mojím súperom, no urobím všetko pre to, aby som postúpil do tretieho finále na Australian Open," povedal v prvom interview priamo na kurte Murray, ktorý vlani skončil v semifinále na rakete Djokoviča.

Chardy bol po hladkej prehre sklamaný, uznal však kvality súpera. "Snažil som nedávať loptičky do stredu kurtu, hrať Murraymu do bekhendu a často chodiť na sieť. Andy mal však odpoveď na všetko. Ak bude pokračovať v takýchto výkonoch aj v ďalšom priebehu turnaja, bude veľmi ťažké ho zdolať," povedal Francúz.

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Andy Murray (3-V. Brit.) - Jeremy Chardy (Fr.) 6:4, 6:1, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Chardyho

la

Vloženo: 23. 01. 2013       Kategorie: Tasr