• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Talianky Erraniová a Vinciová víťazkami debla v Melbourne (2)

Melbourne 25. januára (TASR) - Talianske tenistky Sara Erraniová a Roberta Vinciová sa stali víťazkami štvorhry žien na Australian Open v Melbourne. Vo finále potvrdili pozíciu turnajových jednotiek a v troch setoch zdolali domáci nenasadený pár Ashleigh Bartyová, Casey Dellacquová 6:2, 3:6, 6:2.

Po hladkom triumfe v úvodnom dejstve stratili Talianky druhý set i vlastné podanie hneď na začiatku tretieho, záver duelu však už patril jednoznačne im. "Tretí set sme začali trochu nervózne, ale napokon sme dokázali, že tvoríme naozaj kvalitný pár," povedala po finále Vinciová. "Našou silnou stránkou je to, že hráme na turnajoch vždy spolu."

Šestnásťročná domáca nádej Bartyová sa mohla stať najmladšou grandslamovou šampiónkou od roku 1997, keď Martina Hingisová získala na Australian Open singlový titul. "Boli sme naozaj blízko k víťazstvu, bližšie ako napovedá konečné skóre. V treťom sete sa to mohlo skončiť akokoľvek. Boli sme sklamané, že sme to nedotiahli do konca, ale napriek tomu to boli pre mňa neuveriteľné dva týždne, neuveriteľný turnaj," cituje agentúra AP Bartyovú.

finále - štvorhra:

Sara Erraniová, Roberta Vinciová (1-Tal.) - Ashleigh Bartyová, Casey Dellacquová (Austr.) 6:2, 3:6, 6:2

mp go

Vloženo: 25. 01. 2013       Kategorie: Tasr