• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Vajda po hetriku Djokoviča:"Noleho prebudil zápas s Wawrinkom"

Melbourne 27. januára (TASR) - Hetrik srbského tenistu Novaka Djokoviča na grandslamovom Australian Open sa podľa slov jeho slovenského trénera nerodil ľahko. Mariánovi Vajdovi bolo v melbournskom finále najťažšie na začiatku druhého setu, keď "Nole" prehrával pri vlastnom podaní 0:40. Škót Andy Murray vyhral úvodný set v tajbrejku a dostal svetovú jednotku pod tlak.

"Novak začal nervózne, v prvých dvoch setoch nehral najlepšie. Ešte nikomu v Open ére sa nepodarilo trikrát za sebou vyhrať Australian Open a to ho akoby trochu zväzovalo, bol pod tlakom. Celkovo tá hra nebola celistvá, na oboch stranách sa robili chyby. Za stavu 0:1 a 0:40 v druhom sete to nevyzeralo dobre, no Novak opäť dokázal, že sa vie dostať aj z tých najťažších situácií. Zvládol to a podarilo sa mu otočiť zápas vo svoj prospech. S pribúdajúcimi minútami hral stále lepšie a lepšie. Z hetriku máme všetci radosť, je to obrovský úspech," povedal pre TASR Vajda.

Podľa slovenského kouča Djokoviča na tohtoročnom Australian Open pokropil živou vodou víťazný päťsetový osemfinálový duel so Švajčiarom Stanislasom Wawrinkom minulú nedeľu. "Bolo to veľmi dôležité víťazstvo, ktoré Novaka prebudilo k lepšiemu a koncentrovanejšiemu výkonu. Poučil sa, prebral sa a v ďalších zápasoch mohol naplno rozvinúť svoju hru. Najlepšie mu vyšlo semifinále proti Španielovi Davidovi Ferrerovi," dodal Vajda, ktorý nemal príliš veľa času osláviť so svojim zverencom historický hetrik. "Trochu sme oslavovali v šatni, no na nejaké väčšie oslavy nebol čas. Už o pol štvrtej ráno melbournskeho času nám ide lietadlo, takže si musíme rýchlo pobaliť veci a ísť na letisko."

la /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Vloženo: 27. 01. 2013       Kategorie: Tasr