• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Reakcie médií na triumf Djokoviča na AO, spiegel.de:"'Djoker' opäť udrel"

Bratislava 28. januára (TASR) - Reakcie svetových médií na triumf Novaka Djokoviča na prvom grandslame sezóny Australian Open. Srbský tenista v nedeľu zdolal Brita Andyho Murrayho za 3:40 h v štyroch setoch 6:7 (2), 7:6 (3), 6:3 a 6:2 a stal sa vôbec prvým hráčom v Open ére, ktorý na Australian Open zavŕšil víťazný hetrik.

Reuters: "Novak Djokovič predviedol svoj najlepší tenis, keď to bolo treba najviac a znovu potvrdil svoju dominanciu nad Andym Murraym na grandslamových turnajoch."

AS (Šp.): "Djokovič potvrdil svoje vedúce postavenie vo svetovom tenise, štvrtýkrát vyhral Australian Open a v druhom finále zdolal Murrayho. Zároveň sa stal prvým hráčom v Open ére, ktorý trikrát v rade triumfoval na podujatí. Pre Djokoviča je to už šiesty grandslamový titul, vyhral aj US Open a Wimbledon a na konte mu chýba už len Roland Garros."

Spiegel.(Nem.): "'Djoker' opäť udrel. Na zdolanie olympijského víťaza Andyho Murrayho potreboval štyri sety a tretíkrát v rade triumfoval na Australian Open."

B92.net (Srb.): "Po historickom triumfe na Australian Open sa najlepší tenista sveta zameriava už na Roland Garros, jediný Grand Slam, ktorý mu chýba v jeho kolekcii. Djokovič verí, že tento rok bude krokom vpred oproti predošlej sezóne."

TANJUG (Srb.): "Nedeľňajší duel bol v poradí 18. medzi touto dvojicou a tretí vo finále Grand Slamu, pričom Djokovič si môže vychutnávať víťaznú bilanciu 11:7. Posledné víťazstvo nad Murraym bolo predovšetkým psychologické. Djokovič dovolil svojmu súperovi v úvode ísť do vedenia, no potom totálne prebral kontrolu nad duelom a vyhral titul."

ny la

Vloženo: 28. 01. 2013       Kategorie: Tasr