• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Slováci už v Kremenčuku trénovali, Mečíř si pochvaľuje povrch

Kremenčuk 28. januára (TASR) - Slovenskí tenisti absolvovali v pondelok predpoludním v ukrajinskom Kremenčuku úvodný tréning pred blížiacim sa zápasom 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára (1.-3. februára). Dvorec v areáli tenisového klubu Premier si postupne vyskúšali Lukáš Lacko, Andrej Martin, Filip Polášek i Igor Zelenay.

Kapitán slovenského tímu Miloslav Mečíř si pochvaľuje povrch GreenSet, ktorý je podľa jeho slov iba o niečo pomalší ako v bratislavskom NTC. "Povrch je výborný, ide o stredne rýchly hard. Dôležité je, že loptičky odskakujú pravidelne. Prvý tréning prebehol v poriadku. Hala je taká menšia s tromi kurtmi. Centrálny dvorec ešte nie je pripravený na zápas, ešte budú dorábať tribúnky a reklamy," povedal pre TASR Mečíř.

Slováci odcestovali do Kremenčuku bez dvoch zranených hráčov Martina Kližana a Michala Mertiňáka. "U Maťa Kližana je ešte šanca, že by v prípade zlepšenia zdravotného stavu mohol priletieť za nami, hoci skôr už iba teoretická. Čakám na správy od jeho trénera Karola Kučeru. S Miškom Mertiňákom sme v kontakte, má sa už lepšie, no chceme, aby si úplne doliečil boľavý chrbát. Verím, že Igor Zelenay ho vo štvorhre adekvátne nahradí. Pokiaľ ide o Ukrajincov, zatiaľ sme ich nevideli trénovať. Niektorí naši chalani sa však už rozprávali s Alexandrom Dolgopolovom, ktorý sa po víkendovej voľbe nového šéfa ukrajinského zväzu rozhodol pre návrat do tímu," dodal Mečír.

Úvodné piatkové dvojhry aj sobotňajšia štvorhra sa v Kremenčuku začnú o 13.00 SEČ. Záverečné nedeľňajšie single sú na programe d 12.00. Hlavným rozhodcom duelu bude Brit Tom Kinloch. Hrá sa s loptičkami značky Head ATP. V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný súboj medzi Ukrajinou a Slovenskom. V septembri 2011 zvíťazili Mečířovi zverenci v 2. kole play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny v bratislavskom NTC 4:1. Hrdinom zápasu bol vtedy Kližan, ktorý vyhral obe dvojhry, tretí bod pridali deblisti Polášek so Zelenayom. Ak Slováci uspejú aj na ukrajinskej pôde, v 2. kole privítajú 5.-7. apríla doma Švédsko.

la /k dispozícii je zvukový záznam/

Vloženo: 28. 01. 2013       Kategorie: Tasr