• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Slováci na Ukrajine definítivne bez Kližana: "Bolesť ruky neustupuje"

Bratislava 28. januára (TASR) - Slovenskí tenisoví reprezentanti sa budú musieť v dueli úvodného kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára na Ukrajine definitívne zaobísť bez služieb Martina Kližana. Vlaňajší osemfinalista US Open má problémy s rukou a zatiaľ nie je isté, kedy sa vráti na súťažne dvorce.

Slovenská jednotka sa na zdravotné problémy začala sťažovať po návrate z Austrálie. "Všetko nasvedčuje tomu, že zápas s Ukrajinou nestihnem. Aj dnes som sa snažil trénovať, ale pôvodná bolesť prešla do ďalšej bolesti. Podľa MRI vyšetrenia tam mám zapálenú šľachu, takže bude potrebné sa najprv doliečiť, aby z toho nebol ešte väčší problém. Na kondičke však ďalej pracujem a trénujem tak, ako mi to zdravotný stav dovoľuje," povedal pre TASR Kližan.

V nominácii kapitána Miloslava Mečířa figurujú Lukáš Lacko, Andrej Martin, Filip Polášek a Igor Zelenay, ktorý nahradil Michala Mertiňáka. V nominácii Ukrajincov sa napokon objavil aj dvadsiaty hráč sveta Alexander Dolgopolov, ktorý dlhé roky odmietal reprezentovať pre spory s národným zväzom. Okrem neho sú v tíme Sergij Stachovskij (102.), Iľja Marčenko (140.) a Ivan Sergejev (154.).

pb mp la

Vloženo: 28. 01. 2013       Kategorie: Tasr