• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Páleník pred Srbskom: "Verím, že v Niši upravíme bilanciu na 3:1"(2)

Bratislava 30. januára (TASR) - Kvarteto Dominika Cibulková (14. vo svetovom rebríčku WTA), Daniela Hantuchová (55.), Magdaléna Rybáriková (63.), Jana Čepelová (97.) nominoval slovenský kapitán Matej Lipták na zápas 1. kola svetovej skupiny tenisového Pohára federácie proti Srbsku (9.-10. februára na tvrdom povrchu v Niši). V oficiálnej nominácii Srbiek figurujú bývalé svetové jednotky Ana Ivanovičová (13.) s Jelenou Jankovičovou (26.), Bojana Jovanovská (38.) a ruská rodáčka Vesna Doloncová (89.).

Úvodné dvojhry sa začnú v sobotu o 14.00. V nedeľu od 12.00 sú na programe záverečné single a štvorhra. Hlavným rozhodcom duelu bude Češka Martina Lutková, úloh empajrových rozhodcov sa zhostia Britka Fiona Edwardsová a Francúz Emmanuel Joseph. Hrá sa s loptičkami značky Wilson US Open. Vo fedcupovej histórii pôjde už o štvrtý zápas medzi Slovenskom a Srbskom, tretí za posledné tri roky. Slovenky vedú vo vzájomnej bilancii 2:1. V apríli 2010 zdolali Srbky na antuke v belehradskej Aréne 3:2 vďaka skvelým výkonom Hantuchovej, ktorá vyhrala obe dvojhry a po boku Magdalény Rybárikovej získala vo štvorhre tretí bod. O rok neskôr v bratislavskom NTC však slovenský tím prehral 2:3. Hantuchová s Rybárikovou vtedy v rozhodujúcej štvorhre proti páru Jankovičová, Aleksandra Kruničová nevyužili vedenie 6:2, 5:1 a 30:0.

Slovenský kapitán Lipták na stredajšej tlačovej konferencii k nominácii na zápas so Srbskom absentoval, nakoľko je momentálne s Cibulkovou na turnaji WTA v Paríži. Zastupoval ho športovo-technický riaditeľ riaditeľ Slovenského tenisového zväzu Ľubomír Páleník, ktorý bude v Naši vedúcim výpravy. "Som rád, že v našom tíme sú všetky štyri rebríčkovo najvyššie postavené hráčky. Hlavná časť výpravy s Cibulkovou, Rybárikovou a Čepelovou odchádza v pondelok o 9.00. Daniela Hantuchová mi oznámila, že vzhľadom na to, že hrá tento týždeň na turnaji v thajskej Pattayi, priletí za výpravou v utorok večer. Každý zápas je 50:50. Verím, že vyhráme a upravíme bilanciu so Srbskom na 3:1. Máme veľkú šancu postúpiť do semifinále a dievčatá si to uvedomujú," povedal Páleník. Čepelová vlani pre zranenie nebola pri víťazstve Sloveniek 3:2 v španielskej Marbelle, teraz sa vracia do tímu ako čerstvá členka elitnej svetovej stovky. "Som rada, že sa mi podarilo dostať do Top 100, je to sen každého tenistu. S novým trénerom Martinom Zathureckým sme si sadli, zatiaľ nám to spolu funguje. Po Australian Open som si dala štyri dni voľno, zranená noha sa dala našťastie do poriadku, necítim na tréningoch žiadne bolesti. Na fedcupový zápas so Srbskom sa teším. Rada by som hrala, no uvedomujem si, že v našom družstve sú skúsenejšie dievčatá. Uvidíme, komu dá kapitán Lipták dôveru."

la /k dispozícii sú zvukové záznamy a fotoreportáž/''

Vloženo: 30. 01. 2013       Kategorie: Tasr