• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Zápas Ukrajina - Slovensko otvoria Dolgopolov s Andrejom Martinom

Kremenčuk 31. januára (TASR) - Ukrajinská jednotka Alexandr Dolgopolov a slovenský debutant Andrej Martin nastúpia v piatok o 13.00 SEČ v Kremenčuku proti sebe v úvodnej dvojhre zápasu 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára tenisových družstiev. V druhom singli si na tvrdom povrchu GreenSet Comfort v hale Premier zmerajú sily ukrajinská dvojka Sergij Stachovskij a slovenská jednotka Lukáš Lacko. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

V sobotňajšej štvorhre so začiatkom o 13.00 SEČ by sa v drese Ukrajincov mali predstaviť Denis Molčanov s Iľjom Marčenkom, slovenský kapitán Miloslav Mečíř nominoval pár Filip Polášek, Igor Zelenay. Nedeľňajší program otvorí o 12.00 SEČ súboj tímových jednotiek Dolgopolova s Lackom, v záverečnej dvojhre sa predstavia Stachovskij s Martinom. Slovensko nastúpi v Kremenčuku bez najlepšieho singlistu Martina Kližana, ktorý má zranenú ruku, lekári mu diagnostikovali zápal šľachy.

Hlavným rozhodcom duelu bude Brit Tom Kinloch, úlohy empajrového sa zhostí Novozélanďan Blaze Trifunovski. Hrá sa s loptičkami značky Head ATP. V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný súboj medzi Ukrajinou a Slovenskom. V septembri 2011 zvíťazili Mečířovi zverenci v 2. kole play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny v bratislavskom NTC 4:1. Hrdinom zápasu bol vtedy Kližan, ktorý vyhral obe dvojhry, tretí bod pridali deblisti Polášek so Zelenayom. Ak Slováci uspejú aj na ukrajinskej pôde, v 2. kole privítajú 5.-7. apríla doma Švédsko.

1. kolo 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára:

Ukrajina - SLOVENSKO

piatok 13.00: Alexandr Dolgopolov - Andrej Martin, Sergij Stachovskij - Lukáš Lacko

sobota 13.00: Denis Molčanov, Iľja Marčenko - Filip Polášek, Igor Zelenay

nedeľa 12.00 Dolgopolov - Lacko, Stachovskij - Kližan

la

Vloženo: 31. 01. 2013       Kategorie: Tasr