• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Mečíř: "Dúfam, že debutujúci Andrej Martin bude hrať v pohode" (2)

Kremenčuk 31. januára (TASR) - Ukrajinská jednotka Alexandr Dolgopolov a slovenský debutant Andrej Martin nastúpia v piatok o 13.00 SEČ v Kremenčuku proti sebe v úvodnej dvojhre zápasu 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára tenisových družstiev. V druhom singli si na tvrdom povrchu GreenSet Comfort v hale Premier zmerajú sily ukrajinská dvojka Sergij Stachovskij a slovenská jednotka Lukáš Lacko. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

V sobotňajšej štvorhre so začiatkom o 13.00 SEČ by sa v drese Ukrajincov mali predstaviť Denis Molčanov s Iľjom Marčenkom, slovenský kapitán Miloslav Mečíř nominoval pár Filip Polášek, Igor Zelenay. Nedeľňajší program otvorí o 12.00 SEČ súboj tímových jednotiek Dolgopolova s Lackom, v záverečnej dvojhre sa predstavia Stachovskij s Martinom. Slovensko nastúpi v Kremenčuku bez najlepšieho singlistu Martina Kližana, ktorý má zranenú ruku, lekári mu diagnostikovali zápal šľachy.

Podľa slovenského kapitána Miloša Mečířa na poradí zápasov nezáleží. "Pred žrebom som hovoril s Andrejom Martinom i Lukášom Lackom a obaja mi povedali, že im je jedno, kto z nich začne. Pri nominácii do úvodných dvojhier neprišlo k žiadnym prekvapeniam. Dúfam, že Andrej sa pri daviscupovom debute zhostí svojej úlohy dobre, že bude hrať v pohode a nebude si to priveľmi pripúšťať. Čaká ho ťažký zápas. Videl som Dolgopolova na tréningu a hrá veľmi rýchlo. Pokiaľ ide o druhú dvojhru, Lukášovi môže pomôcť, že má so Stachovským priaznivú bilanciu. Na druhej strane to však môže Stachiho vyburcovať. Každý zápas je iný, najmä v Davis Cupe, ktorý má svoje zákonitosti. Povrch v Kremenčuku je veľmi podobný tomu na Australian Open, iba o niečo pomalší ako v NTC. Obaja chalani sa na ňom cítia dobre," povedal pre TASR Mečíř.

Hlavným rozhodcom duelu Ukrajina - Slovensko bude Brit Tom Kinloch, úlohy empajrového sa zhostí Novozélanďan Blaze Trifunovski. Hrá sa s loptičkami značky Head ATP. V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný súboj medzi Ukrajinou a Slovenskom. V septembri 2011 zvíťazili Mečířovi zverenci v 2. kole play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny v bratislavskom NTC 4:1. Hrdinom zápasu bol vtedy Kližan, ktorý vyhral obe dvojhry, tretí bod pridali deblisti Polášek so Zelenayom. Ak Slováci uspejú aj na ukrajinskej pôde, v 2. kole privítajú 5.-7. apríla doma Švédsko.

1. kolo 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára:

Ukrajina - SLOVENSKO

piatok 13.00: Alexandr Dolgopolov - Andrej Martin, Sergij Stachovskij - Lukáš Lacko

sobota 13.00: Denis Molčanov, Iľja Marčenko - Filip Polášek, Igor Zelenay

nedeľa 12.00 Dolgopolov - Lacko, Stachovskij - Kližan

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Mečířa

la /k dispozícii je zvukový záznam/

Vloženo: 31. 01. 2013       Kategorie: Tasr