• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Martin po prehre s Dolgopolovom: "Bol som z premiéry nervózny" (2)

Kremenčuk 1. februára (TASR) - Slovenskí tenisti prehrávajú po úvodnej dvojhre zápasu 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára v Kremenčuku s domácou Ukrajinou 0:1. O prvý bod pre tím kapitána Michaila Filimu sa postaral ukrajinský líder Alexandr Dolgopolov, ktorý zdolal daviscupového debutanta Andreja Martina hladko v troch setoch 6:2, 6:2 a 7:5. V druhom singli sa na tvrdom povrchu GreenSet Comfort v hale Premier predstavia slovenská jednotka Lukáš Lacko a ukrajinská dvojka Sergij Stachovskij.

Andrejovi Martinovi nevyšiel úvod zápasu s Dolgopolovom, keď dvakrát stratil podanie a favorizovaný Ukrajinec si vybudoval náskok 5:1. Slovenskému reprezentantovi akoby nervozita zväzovala ruky, robil priveľa nevynútených chýb. V druhom dejstve sa Martin snažil zmeniť taktiku, začal viac chodiť na sieť, no naďalej sa trápil na podaní, čo bola voda na mlyn Dolgopolova. Dvadsiaty hráč sveta po troch brejkoch opäť odskočil súperovi na 5:1 a ujal sa vedenia 2:0 na sety. V treťom sete sa Dolgopolovovi opäť podaril rýchly brejk a za stavu 5:4 išiel podávať na víťazstvo v zápase. Martin nezložil zbrane, odvrátil mečbal a vyrovnal na 5:5. V jedenástom geme však opäť neudržal podanie a Dolgopolov, ktorý sa vrátil do ukrajinského daviscupového tímu po takmer šesťročnej prestávke, už dotiahol zápas do úspešného konca. Po víťaznom forhende premenil v poradí druhý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu s Martinom na 2:0. V roku 2008 ho zdolal na turnaji kategórie futures v Taliansku v dvoch setoch.

Martin po zápase priznal, že pri daviscupovom debute nebol celkom vo svojej koži. "Bol som z daviscupovej premiéry príliš nervózny, aj keď som sa to snažil nepripúšťať, poznamenalo to môj výkon. Dolgopolov hral riskantne s množstvom chýb, o to ťažšie sa mi dostávalo do tempa. Snažil som sa aspoň bojovať ako sa dalo. Škoda záveru tretieho setu, keď som sa už začal dostávať do lepšej pohody, no nepodarilo sa mi vynútiť si tajbrejk. Som sklamaný, že som nepomohol tímu získať prvý bod. Dúfam, že Lukáš uspeje proti Stachovskému," povedal pre TASR slovenský tenista.

Slovensko nastúpilo v Kremenčuku bez najlepšieho singlistu Martina Kližana, ktorý má zranenú ruku, lekári mu diagnostikovali zápal šľachy. V daviscupovej histórii ide o druhý vzájomný súboj medzi Ukrajinou a Slovenskom. V septembri 2011 zvíťazili zverenci Miloslava Mečířa v 2. kole play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny v bratislavskom NTC 4:1. Hrdinom zápasu bol vtedy práve Kližan, ktorý vyhral obe dvojhry, tretí bod pridali deblisti Filip Polášek s Igorom Zelenayom.

1. kolo 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára:

Ukrajina - SLOVENSKO 1:0 po úvodnej dvojhre

Alexandr Dolgopolov - Andrej Martin 6:2, 6:2, 7:5

nasleduje Sergij Stachovskij - Lukáš Lacko

sobota 13.00: Denis Molčanov, Iľja Marčenko - Filip Polášek, Igor Zelenay

nedeľa 12.00 Dolgopolov - Lacko, Stachovskij - Martin

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Andreja Martina

la

Vloženo: 01. 02. 2013       Kategorie: Tasr