• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Lacko po prehre s Dolgopolovom: "Rozhodlo to, že som nebol fit" (2)

Kremenčuk 3. februára (TASR) - Slovenskí tenisti hrajú v zápase 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára v Kremenčuku s domácou Ukrajinou nerozhodne 2:2. O vyrovnávajúci bod pre domáce farby sa postaral Alexandr Dolgopolov, ktorý v úvodnom nedeľňajšom singli v súboji tímových jednotiek zdolal Lukáša Lacka v štyroch setoch 3:6, 6:3, 6:2 a 6:1. O osude stretnutia tak rozhodne až záverečná dvojhra, v nej by sa mali predstaviť Sergij Stachovskij s Andrejom Martinom.

Lacko v úvodnom geme duelu s Dolgopolovom stratil podanie, hneď vzápätí však kontroval rebrejkom. V šiestej hre opäť zobral súperovi servis a po potvrdení brejku sa ujal vedenia 5:2. V "maratónskom" deviatom geme plnom zvratov premenil Lacko po víťaznom forhende v poradí šiesty setbal. V druhom dejstve Dolgopolov pridal na agresivite, po rýchlom brejku odskočil Lackovi na 3:0 a získal ho vo svoj prospech. za stavu 5:3 síce prehrával pri svojom podaní 15:30, no potom zahral tri esá. Líder ukrajinského tímu sa dostal na koňa, zrýchlil hru. začali mu vychádzať riskantné údery po čiarach a tretí set sa stal jasne jeho korisťou. Lacko už nedokázal zastaviť rozbehnutého súpera, ktorý na kurte potvrdzoval, že nie náhodou patrí do prvej svetovej dvadsiatky. Vo štvrtom sete si Dolgopolov po dvoch brejkoch vybudoval náskok 4:0 a zápas s prehľadom dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:1 premenil po víťaznom forhendovom longlajne pri podaní súpera hneď prvý mečbal.

Podľa Lacka rozhodlo o jeho prehre s Dolgopolovom to, že nebol fit. "Na zápas s Dolgopolovom som nenastúpil stopercentne zdravý. Pobolieval ma členok i chrbát, k tomu sa ešte pridružil pľuzgier na nohe. Bola to kombinácia viacerých zranení, ktoré som si po skončení Australian Open nemal čas doliečiť. V prvom sete som ešte dokázal byť dobre na nohách, no v ďalšom priebehu zápasu to išlo so mnou dolu vodou. Nestíhal som a v dlhých výmenách som neudržal s Dolgopolovom krok," povedal pre TASR Lacko

Slovensko nastúpilo v Kremenčuku bez najlepšieho singlistu Martina Kližana, ktorý má zranenú ruku, lekári mu diagnostikovali zápal šľachy. V daviscupovej histórii ide o druhý vzájomný súboj medzi Ukrajinou a Slovenskom. V septembri 2011 zvíťazili zverenci Miloslava Mečířa v 2. kole play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny v bratislavskom NTC 4:1. Hrdinom zápasu bol vtedy práve Kližan, ktorý vyhral obe dvojhry, tretí bod pridali deblisti Polášek som Zelenayom.

1. kolo 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára:

Ukrajina - SLOVENSKO 2:2

Alexandr Dolgopolov - Andrej Martin 6:2, 6:2, 7:5

Sergij Stachovskij - Lukáš Lacko 2:6, 7:5, 6:7 (5), 4:6

Dolgopolov, Stachovskij - Filip Polášek, Igor Zelenay 6:7 (4), 6:7 (3), 3:6

Dolgopolov - Lacko 3:6, 6:3, 6:2, 6:1

nasleduje Stachovskij - Martin

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Lacka

la

Vloženo: 03. 02. 2013       Kategorie: Tasr