• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Slováci po piaty raz za sebou o záchranu, Mečířa mrzí nevyužitá šanca

Kremenčuk 4. februára (TASR) - Slovenskí tenisti budú na jeseň po piaty raz za sebou bojovať o zotrvanie v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára. V zápase 1. kola proti Ukrajine v Kremenčuku viedli po štvorhre 2:1. no v záverečný deň sa im nepodarilo vybojovať vytúžený tretí bod. Dvadsiaty hráč sveta Alexandr Dolgopolov po pomalšom rozbehu zlomil odpor slovenskej jednotky Lukáša Lacka a debutant Andrej Martin nestačil na Iľju Marčenka, ktorý nahradil Sergija Stachovského.

Absencia zraneného Martina Kližana bola viac ako citeľná, čo priznal aj slovenský kapitán Miloslav Mečíř. "Mrzí ma, že sme nevyužili šancu postúpiť do 2. kola. Neúčasť Martina Kližana sa ukázala ako rozhodujúci faktor. Cez výborného Dolgopolova sa ťažko dal urobiť nejaký bod. Vedeli sme, že ak chceme uspieť, musíme získať body cez ukrajinskú dvojku a vyhrať štvorhru. V debli podali Filip Polášek s Igorom Zelenayom výborný výkon. Igor rovnako ako pred dvomi rokmi v NTC veľmi dobre nahradil zraneného Miška Mertiňáka. Lukáš Lacko zdolal Stachovského, chýbal však tretí bod. Andrej Martin pri debute v Davisovom pohári bojoval, proti Marčenkovi mal prvé dva sety veľmi dobre rozohraté, no v koncovke sa presadil skúsenejší Ukrajinec, ktorý bol predsa len o niečo razantnejší a útočnejší," povedal pre TASR Mečíř.

Slováci meno svojho súpera v boji o udržanie sa v "druhej lige" zatiaľ nepoznajú. V prípade aprílovej prehry Švédov na Ukrajine privítajú v 1. kole play off 13.-15. septembra doma práve severanov. Ak Švédsko nad Ukrajincami vyhrá, Slováci sa rovnako ako v predchádzajúcich rokoch predstavia až v 2. kola play off proti Dánsku alebo Holandsku. S Dánmi by hrali doma, s Holanďanmi vonku. "Nechcem teraz špekulovať o tom, s kým môžeme hrať. Dôležité bude, aby sme nastúpili v najsilnejšom zložení aj s Maťom Kližanom," dodal Mečíř.

Ukrajinský kapitán Michail Filima mal po triumfe nad Slovenskom dôvod k spokojnosti. Vyzdvihol výkony hráčov i priateľskú atmosféru v tíme. "Chalani sa navzájom povzbudzovali, všetci ťahali za jeden povraz. Každý hráč pritom mal pred zápasom svoje problémy, v kabíne sa však radšej o nich nehovorilo. Saša Dolgopolov ako keby sa stále nespamätal z traumy, ktorú utrpel v zápase s Gaelom Monfilsom na Australian Open, Iľja Marčenko po operácii iba nedávno začal hrávať turnaje a v tomto roku odohral málo zápasov. Obaja sa však proti Slovensku vypli k veľmi dobrým výkonom a zaslúžili sa o cenné víťazstvo," povedal Filima pre portál segodnya.ua

la

Vloženo: 04. 02. 2013       Kategorie: Tasr