• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Slovenky v Niši už v kompletnom zložení, Simon:"Povrch je príjemný"

Niš 6. februára (TASR) - Slovenská výprava je už v dejisku zápasu 1. kola svetovej skupiny tenisového Pohára federácie proti Srbsku v kompletnom zložení. V noci na stredu pricestovali do Nišu dve dlhoročné opory slovenského fedcupového tímu Dominika Cibulková s Danielou Hantuchovou.

Magdaléna Rybáriková s Janou Čepelovou absolvovali v utorok v hale ČAIR s kapacitou 3500 divákov úvodný tréning. Podľa trénera slovenského tímu Ladislava Simona je povrch príjemný a obe hráčky si naň postupne zvykajú. "Janka Čepelová trénovala v utorok dvakrát. Magda Rybáriková, ktorá dostala na minulotýždňovom turnaji WTA v Paríži virózu, zatiaľ raz. Máme veľmi dobré podmienky na prípravu. Povrch je stredne rýchly, berie viac topspin. Je položený na dreve a pružnejší, nie je to úplne klasický hard. Loptičky odskakujú trochu vyššie. Hala je úplne do kruhu, taká gladiátorská aréna. Je tam iná orientácia a dievčatám sa trochu ťažšie chytal tajming, no postupne si zvykajú," povedal pre TASR Simon.

Zo srbského tímu ako prvá odštartovala prípravu moskovská rodáčka Vesna Doloncová. V utorok sa k nej pripojila mladá Aleksandra Kruničová, ktorá v domácom výbere nahradí zranenú Jelenu Jankovičovú. "V utorok večer pricestovala aj Bojana Jovanovská. Srbská jednotka Ana Ivanovičová má údajne zdravotné problémy a o jej štarte by sa malo definitívne rozhodnúť vo štvrtok. Uvidíme, v akom zložení napokon Srbky nastúpia," dodal Simon, ktorý je od novembra minulého roka aj osobným trénerom Lukáša Lacka.

la

Vloženo: 06. 02. 2013       Kategorie: Tasr