• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Hantuchová o Jovanovskej: "Oproti Belehradu sa veľmi zlepšila"

Niš 8. februára (TASR) - Slovenské tenistky v zasneženom Niši v piatok podvečer finišovali s prípravou na víkendový duel 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie proti domácemu Srbsku. Magdaléna Rybáriková s Janou Čepelovou na tvrdom povrchu v hale Čair pilovali štvorhru, na druhej strane dvorca stáli zdatní sparingpartneri - kapitán tímu Matej Lipták a tréner Ladislav Simon.

Po deblistkách sa dostala k slovu najskúsenejšia zo slovenského kvarteta Daniela Hantuchová, ktorá v sobotu o 14.00 nastúpi v úvodnej dvojhre proti srbskej jednotke Bojane Jovanovskej. Pred tromi rokmi na antuke v belehradskej Arene Hantuchová proti vtedajšej fedcupovej debutantke naplnila papierové predpoklady, sobotňajší duel nemá jasnú favoritku. "Od nášho jediného vzájomného zápasu v Belehrade sa Bojana veľmi zlepšila. V tomto roku hrá naozaj veľmi dobre, sledovala som ju v Austrálii. Hrá také rýchle, tvrdé údery. Ide do každej lopty, nemá rešpekt. Bude mať výhodu domáceho publika, ale každý zápas je otvorený. Veľmi sa na duel so Srbskom teším. Sme veľmi namotivované, máme skvelý tím. Dúfam, že sa to odzrkadlí aj v jednotlivých zápasoch," povedala Hantuchová po skončení piatkového tréningu.

Jovanovská mala po skončení Australian Open problémy s chrbtom a v uplynulých dňoch sa podrobila terapii. Srbský kapitán Dejan Vraneš ju však napokon nominoval do úvodných dvojhier. "Napriek zraneniu urobím všetko pre to, aby som pred domácimi fanúšikmi podala čo najlepší výkon a získala pre Srbsko prvý bod. Uplynulá sezóna bola pre nás skvelá, postúpili sme až do finále Fed Cupu. Teraz proti Slovensku nastúpime oslabené, no našou devízou je tímový duch," povedala osemfinalistka dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji v Melbourne,

/vyslaný redaktor TASR la/ /k dispozícii sú zvukové záznamy a videozáznam/

Vloženo: 08. 02. 2013       Kategorie: Tasr