• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Slovenky vedú v Srbsku 1:0, Hantuchová zdolala Jovanovskú

Niš 9. februára (TASR) - Slovenské tenistky vedú v zápase 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie v Niši nad domácim Srbskom 1:0. O prvý bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa v úvodnej dvojhre postarala slovenská dvojka Daniela Hantuchová, ktorá na tvrdom povrchu RuKortHard v hale Čair po mimoriadne koncentrovanom výkone zdolala srbskú jednotku Bojanu Jovanovskú za 1:26 h v dvoch setoch 7:5 a 6:2. Bývalá svetová päťka nadviazala na triumf nad osemfinalistkou Australian Open z Belehradu 2010 a pripísala si na konto už 28. singlové fedcupové víťazstvo. V druhom singli si zmerajú sily srbská dvojka Vesna Doloncová a slovenská jednotka Dominika Cibulková.

Jovanovská sa rovnako ako pred tromi rokmi v Belehrade po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0, Hantuchová však bleskovo vyrovnala na 2:2. V ďalších minútach videli diváci množstvo razantných dlhých výmen od základnej čiary. Slovenka ich viackár zakončila víťaznými údermi po čiarach a získavala čoraz pevnejšiu pôdu pod nohami. Za stavu 5:5 prelomila podanie Jovanovskej a následne pri vlastnom podaní premenila po nabiehanom forhende v poradí tretí setbal. V druhom dejstve Hantuchová vďaka kvalitnému podaniu a skvelým returnom úplne ovládla centrálny dvorec, po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 4:0 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. Za stavu 6:2 premenila pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal.

Vo fedcupovej histórii ide už o štvrtý zápas medzi Slovenskom a Srbskom, tretí za posledné tri roky. Slovenky vedú vo vzájomnej bilancii 2:1. V apríli 2010 zdolali Srbky na antuke v belehradskej Aréne 3:2 vďaka skvelým výkonom Hantuchovej, ktorá vyhrala obe dvojhry a po boku Magdalény Rybárikovej získala vo štvorhre tretí bod. O rok neskôr v bratislavskom NTC však slovenský tím prehral 2:3. Hantuchová s Rybárikovou vtedy v rozhodujúcej štvorhre proti páru Jankovičová, Kruničová nevyužili vedenie 6:2, 5:1 a 30:0. Víťaz zápasu v Niši narazí v semifinále na lepšieho z dvojice Rusko - Japonsko.

1. kolo svetovej skupiny Pohára federácie:

Srbsko - SLOVENSKO 0:1 po prvej dvojhre

Bojana Jovanovská - Daniela Hantuchová 5:7, 2:6

nasleduje Vesna Doloncová - Dominika Cibulková

nedeľa 12.00:

Jovanovská - Cibulková

Doloncová - Hantuchová

Doloncová, Aleksandra Kruničová -Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová.

/vyslaný redaktor TASR Ladislav Antal/ la /k dispozícii je fotoreportáž/

Vloženo: 09. 02. 2013       Kategorie: Tasr