• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Slovenky vedú v Srbsku 1:0, Hantuchová zdolala Jovanovskú (2)

Niš 9. februára (TASR) - Slovenské tenistky vedú v zápase 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie v Niši nad domácim Srbskom 1:0. O prvý bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa v úvodnej dvojhre postarala slovenská dvojka Daniela Hantuchová, ktorá na tvrdom povrchu RuKortHard v hale Čair po mimoriadne koncentrovanom výkone zdolala srbskú jednotku Bojanu Jovanovskú za 1:26 h v dvoch setoch 7:5 a 6:2. Bývalá svetová päťka nadviazala na triumf nad osemfinalistkou Australian Open z Belehradu 2010 a pripísala si na konto už 28. singlové fedcupové víťazstvo. V druhom singli si zmerajú sily srbská dvojka Vesna Doloncová a slovenská jednotka Dominika Cibulková.

Jovanovská sa rovnako ako pred tromi rokmi v Belehrade po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0, Hantuchová však bleskovo vyrovnala na 2:2. V ďalších minútach videli diváci množstvo razantných dlhých výmen od základnej čiary. Slovenka ich viackár zakončila víťaznými údermi po čiarach a získavala čoraz pevnejšiu pôdu pod nohami. Za stavu 5:5 prelomila podanie Jovanovskej a následne pri vlastnom podaní premenila po nabiehanom forhende v poradí tretí setbal. V druhom dejstve Hantuchová vďaka kvalitnému podaniu a skvelým returnom úplne ovládla centrálny dvorec, po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 4:0 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. Za stavu 6:2 premenila pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal.

Jovanovská mala pred zápasom so Slovenskom problémy s boľavým chrbtom, čo sa podľa jej slov odzrkadlilo na jej výkone. "Dnes som nehrala svoj najlepší tenis. Od Australian Open som laborovala so zraneným chrbtom, namiesto tréningu som chodila na terapie. Po niekoľkých ťažkých výmenách som dnes začala cítiť bolesti a od stavu 5:5 v prvom sete sa mi už nepodarilo držať krok so skúsenou súperkou. Daniela vyhrala zaslúžene, výborne podávala i returnovala. Potvrdila, že nie náhodou bola v minulosti v najlepšej svetovej desiatke," povedala Srbka.

Vo fedcupovej histórii ide už o štvrtý zápas medzi Slovenskom a Srbskom, tretí za posledné tri roky. Slovenky vedú vo vzájomnej bilancii 2:1. V apríli 2010 zdolali Srbky na antuke v belehradskej Aréne 3:2 vďaka skvelým výkonom Hantuchovej, ktorá vyhrala obe dvojhry a po boku Magdalény Rybárikovej získala vo štvorhre tretí bod. O rok neskôr v bratislavskom NTC však slovenský tím prehral 2:3. Hantuchová s Rybárikovou vtedy v rozhodujúcej štvorhre proti páru Jankovičová, Kruničová nevyužili vedenie 6:2, 5:1 a 30:0. Víťaz zápasu v Niši narazí v semifinále na lepšieho z dvojice Rusko - Japonsko.

1. kolo svetovej skupiny Pohára federácie:

Srbsko - SLOVENSKO 0:1 po prvej dvojhre

Bojana Jovanovská - Daniela Hantuchová 5:7, 2:6

nasleduje Vesna Doloncová - Dominika Cibulková

nedeľa 12.00:

Jovanovská - Cibulková

Doloncová - Hantuchová

Doloncová, Aleksandra Kruničová -Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Jovanovskej

/vyslaný redaktor TASR la/

Vloženo: 09. 02. 2013       Kategorie: Tasr