• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Lipták o Cibulkovej kŕčoch: "Všetko sa to zbehlo veľmi rýchlo"

Niš 9. februára (TASR) - Nešťastný koniec mal úvodný deň fedcupového zápasu medzi Srbskom a Slovenskom v Niši. Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková pre silné kŕče v pravom lýtku skrečovala zápas proti Vesne Doloncovej za stavu 6:4, 5:4, 0:15 a z dvorca ju odniesli na nosidlách. Cibulkovú postihli kŕče aj v pamätnom košickom dueli proti Jelene Jankovičovej v roku 2007. Vtedy síce prehrala tretí set 7:9, no súperku tak "vyšťavila", že tá nebola schopná na druhý deň nastúpiť proti Daniele Hantuchovej.

Podľa kapitána slovenského fedcupového tímu a zároveň Cibulkovej osobného kouča Mateja Liptáka sa v závere sobotňajšej druhej dvojhry v Niši všetko zbehlo veľmi rýchlo. "Dominika už gem predtým, ako dostala kŕče, prišla za mnou na lavičku a povedala mi, že potrebuje rýchlo magnézium. Bolo to za stavu 4:3 a 30:30. Asi už vtedy pociťovala problém, ktorý sa u nej objavil už aj v minulosti, vedela, čo sa deje s jej telom. Bol som prekvapený, lebo hoci zápas s Doloncovou bol plný dlhých výmen, na nič sa dovtedy nesťažovala. Možno keby prišiel problém skôr, tak sa s tým dalo na lavičke niečo urobiť. Keby prišiel o päť minút neskôr, mohlo byť už po zápase. Najdôležitejšie teraz je, aby bola Domča v poriadku. Dúfam, že to nebude nič vážne. Boli to podľa môjho názoru kŕče z napätia a z dôležitosti, ktoré sprevádzajú fedcupové i daviscupové zápasy. Sama hovorila, že nepociťovala nervozitu, no tímové súťaže majú svoje špecifiká. Bol to možno taký emočný krč," povedal Lipták.

Slovenský kapitán v sobotu večer nechcel špekulovať o tom, či Cibulková v nedeľu nastúpi. "Nechcem teraz o tom vôbec hovoriť. Vôbec neviem, v akom je stave. Keď sa na to nebude cítiť, nebudeme ju tlačiť, aby hrala. Nechceme, aby sa to zopakovalo. Ak sa bude cítiť lepšie, zvážime to. V tíme máme aj ďalšie dve dievčatá Magdu Rybárikovú a Janku Čepelovú, ktoré sú v prípade potreby pripravené hrať," dodal Lipták, ktorého nepríjemne prekvapilo pískanie srbských fanúšikov v čase ošetrovanie slovenskej jednotky. "Keď sa niečo také stane na hokeji alebo na futbale, ľudia nepískajú ale stíchnu. Teraz všetci začali hučať, skôr mali rozmýšľať o tom, či je Domča v poriadku. Veľmi som to však nevnímal. Išlo mi o Dominiku. Vedeli sme, že je to veľký problém. Bolesť sa postupne stupňovala, začala vystreľovať aj do druhej nohy, k tomu sa pridružili bolesti chrbta. Dominika už jednoducho nemohla pokračovať v zápase."

/vyslaný redaktor TASR la/

Vloženo: 09. 02. 2013       Kategorie: Tasr