• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Slovenky vedú v Srbsku 2:1, Čepelová zdolala po dráme Jovanovskú

Niš 9. februára (TASR) - Slovenské tenistky vyhrávajú v zápase 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie v Niši nad domácim Srbskom 2:1. O dôležitý druhý bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa v úvodnej nedeľňajšej dvojhre postarala mladá Jana Čepelová, ktorá na tvrdom povrchu RuKortHard v hale Čair po heroickom výkone zdolala srbskú jednotku Bojanu Jovanovskú za 3:17 h po trojsetovej dráme 5:7, 7:5 a 11:9. Čepelová skvele nahradila zranenú slovenskú jednotku Dominiku Cibulkovú a pripísala si na konto jedno z najcennejších triumfov v doterajšej kariére. Postup slovenských farieb do semifinále môže definitívne spečatiť Daniela Hantuchová, ak v súboji tímových dvojok zdolá Vesnu Doloncovú.

Čepelová začala proti Jovanovskej nebojácne a v treťom geme mala pri podaní Srbky k dispozícii tri brejkbaly. Osemfinalistka Australian Open si však podržala podanie, v ďalšom brejku súperku brejkla a ujala sa vedenia 3:1. Čepelová nezložila zbrane, šnúrou troch gemov otočila na 4:3 a mala výhodu podania. Jovanovská však vyrovnala na 4:4 a v koncovke slávila úspech. Za stavu 6:5 premenila po hodine hry pri podaní Čepelovej hneď prvý setbal. Na začiatku druhého dejstva sa Slovenka po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0. Jovanovská vďaka zvýšenej agresivite otočila na 3:2, no ďalšie dve gemy sa stali korisťou Čepelovej. Mladá Slovenka sa následne nechala ošetriť pre kŕče a po návrate na dvorec prišla o servis. Od stavu 4:5 však získala tri gemy v rade a zaslúžene si vynútila tretí set. V ňom prehrávala Čepelová už 2:4, no následne uhrala tri hry za sebou a išla podávať na víťazstvo v zápase. Prehrala si však podanie a potom nastala veľká dráma. Čepelová pri vlastnom servise trikrát nevyužila možnosť ukončiť zápas, no vďaka obrovskej bojovnosti napokon dotiahla duel do úspešného konca. Za stavu 10:9 premenila v poradí tretí mečbal.

Vo fedcupovej histórii ide už o štvrtý zápas medzi Slovenskom a Srbskom, tretí za posledné tri roky. Slovenky vedú vo vzájomnej bilancii 2:1. V apríli 2010 zdolali Srbky na antuke v belehradskej Aréne 3:2 vďaka skvelým výkonom Hantuchovej, ktorá vyhrala obe dvojhry a po boku Magdalény Rybárikovej získala vo štvorhre tretí bod. O rok neskôr v bratislavskom NTC však slovenský tím prehral 2:3. Hantuchová s Rybárikovou vtedy v rozhodujúcej štvorhre proti páru Jankovičová, Kruničová nevyužili vedenie 6:2, 5:1 a 30:0.

1. kolo svetovej skupiny Pohára federácie:

Srbsko - SLOVENSKO 1:2 po tretej dvojhre

Bojana Jovanovská - Daniela Hantuchová 5:7, 2:6

Vesna Doloncová - Dominika Cibulková 4:6, 4:5 - Cibulková skreč

Jovanovská - Jana Čepelová 7:5, 5:7, 9:11

/vyslaný redaktor TASR la/ /k dispozícii je fotoreportáž/

Vloženo: 10. 02. 2013       Kategorie: Tasr