• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Slovenky postúpili do semifinále svetovej skupiny, pôjdu do Ruska

Niš 9. februára (TASR) - Slovenské tenistky sa prebojovali do semifinále svetovej skupiny Pohára federácie, keď v dueli 1. kola vedú v Niši nad domácim Srbskom už 3:1. O rozhodujúci tretí bod pre tím kapitána Mateja Liptáka na tvrdom povrchu v hale Čair sa v záverečnej dvojhre postarala Daniela Hantuchová, keď v dueli tímových dvojok zdolala Vesnu Doloncovú za 75 minút hladko v dvoch setoch 6:3 a 6:2. V semifinále sa Slovenky 20.-21. apríla predstavia na pôde Ruska, ktoré si na Olympijskom štadióne v Moskve poradilo s Japonskom 3:2.

Po úvodnom dni bol stav zápasu medzi Srbsko a Slovenskom nerozhodný 1:1. Dôležitý druhý bod pridala Jana Čepelová, ktorá si po heroickom výkone poradila so srbskou jednotkou Bojanou Jovanovskou za 3:17 h po trojsetovej dráme 5:7, 7:5 a 11:9. Čepelová skvele nahradila zranenú slovenskú jednotku Dominiku Cibulkovú a pripísala si na konto jedno z najcennejších triumfov v doterajšej kariére. Slovenky odplatili Srbkám nešťastnú prehru 2:3 z bratislavského NTC z roku 2011 a upravili vzájomnú bilanciu na 3:1. V Niši nadviazali na triumf z belehradskej Arény z roku 2010.

Hantuchovej skvele vyšiel úvod zápasu s Doloncovou, keď dvakrát prelomila podanie Rusky a vybudovala si náskok 5:1. Rodáčka z Moskvy v ďalších minútach znížila na 3:5, no Hantuchová v desiatom geme dotiahla úvodný set do úspešného konca. V druhom dejstve bývalá svetová päťka po brejku v šiestom geme odskočila súperke na 5:2 a šancu na zisk rozhodujúceho tretieho bodu už z rúk nepustila. Za stavu 5:2 premenila pri podaní súperky hneď prvý mečbal a na slovenskej lavičke vytryskol gejzír radosti. Hantuchová v jubilejnom 50. singlovom fedcupovom zápase slávila 29. víťazstvo.

1. kolo svetovej skupiny Pohára federácie:

Srbsko - SLOVENSKO 1:3 po dvojhrách

Bojana Jovanovská - Daniela Hantuchová 5:7, 2:6

Vesna Doloncová - Dominika Cibulková 4:6, 4:5 - Cibulková skreč

Jovanovská - Jana Čepelová 7:5, 5:7, 9:11

Dolncová - Hantuchová 3:6, 2:6

/vyslaný redaktor TASR la/ /k dispozícii je fotoreportáž/

Vloženo: 10. 02. 2013       Kategorie: Tasr