• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Lipták po triumfe v Niši o skvelom tíme, Cibulková sa teší na Moskvu

Niš 11. februára (TASR) - Slovensko má v tenisovom Pohári federácie opäť tím, ktorý môže pomýšľať na viac ako na boj o zotrvanie vo svetovej skupine. Zmes skúsenosti s mladíckou dravosťou slávila v srbskom Niši úspech a po 11 rokoch priniesla vytúžený postup do semifinále svetovej skupiny. Po nešťastnom zranení Dominiky Cibulkovej sa tím Mateja Liptáka dokázal ešte viac zomknúť a o triumfe rozhodol už po dvojhrách. Slovenskému kapitánovi dokonale vyšiel ťah s Janou Čepelovou, ktorá dostala prednosť pred skúsenejšou Magdalénou Rybárikovou.

Mladá Košičanka v prvom veľkom fedcupovom zápase po vyše trojhodinovej bitke pokorila Bojanu Jovanovskú a dielo dokončila rutinérka Daniela Hantuchová, ktorá sa rovnako ako pred tromi rokmi v Belehrade prezentovala na srbskej pôde vo výbornom svetle. "Som šťastný, že po dlhých rokoch sme opäť postúpili do semifinále Pohára federácie a nemusíme hrať baráž o svetovú skupinu. Najväčším pozitívom víkendu pre mňa je fakt, že máme vyrovnaný tím, ktorý je neustále silnejší. Po zranení Dominiky som musel riešiť dilemu, koho postavím v nedeľu do úvodnej dvojhry. Napokon som sa rozhodol pre Čepelovú, pretože som predpokladal, že by jej mohol vyhovovať strojový, rýchly tenis Jovanovskej. Janka sa výborne pohybovala, mala veľmi dobrú defenzívu, z ktorej dokázala neraz úspešne zakontrovať. V gemoch, v ktorých trikrát podávala na víťazstvo v zápase, zahrala príliš opatrne, čo Jovanovská využila. Štvrtýkrát však zahrala výborne e neľahkú koncovku zvládla. Veľkú pochvalu si zaslúži aj Daniela Hantuchová, ktorá podala počas celého víkendu skvelé výkony. Vo Fed Cupe som ju dlho nevidel odohrať takéto dva solídne zápasy za sebou. Hrala s veľkým pokojom a prehľadom, vyhrala bez väčších problémov. Dúfam, že dobrú formu zúročí aj na turnajoch."

Semifinále proti Rusku bude mať pre dlhoročné slovenské fedcupové opory špecifickú príchuť. "Moskvu mám veľmi rada, vyhrala som tam prvý turnaj na okruhu WTA. Teší ma, že moje prvé fedcupové semifinále v kariére budem môcť odohrať práve v Rusku. Dáme do toho všetko a pokúsime sa postúpiť do finále." povedala pre TASR Cibulková. Pre Hantuchová to bude po rokoch ruské deja vu. "Prvý fedcupový zápas som odohrala práve v Rusku a tiež išlo o semifinále. Teším sa, že po toľkých rokoch si to budem môcť zopakovať. Stále aktívne hrám, takže to bude niečo výnimočné. Očakávam ťažký zápas."

Lipták o semifinálovom súperovi zatiaľ nechce priveľmi špekulovať. "Je to všetko ešte veľmi ďaleko. Rusky budú veľmi tvrdým orieškom, je to jeden z najsilnejších tímov na svete. Veľa bude záležať od toho, v akej zostave nastúpia. Majú sedem-osem veľmi kvalitných hráčok, takže je z čoho vyberať. Dúfam, že všetky naše dievčatá budú zdravotne v poriadku a v dobrej forme. Pre nás je dôležité, že aj na budúci rok sa predstavíme vo svetovej skupine, no v Rusku určite zabojujeme o finále."

/vyslaný redaktor TASR Ladislav Antal/ la /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Vloženo: 11. 02. 2013       Kategorie: Tasr