• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Nadalov návrat bez triumfu, jeho premožiteľ Zeballos: "Je to ako sen" (2)

Viňa del Mar 11. februára (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal svoj návrat na kurty po niekoľkomesačnom zranení a ďalších zdravotných problémoch vo Viňa del Mar nekorunoval plným úspechom. Vo finále dvojhry podľahol po tuhom boji nenasadenému Argentínčanovi Horaciovi Zeballosovi 7:6, 6:7, 4:6 a vo finále štvorhry spolu s Argentínčanom Juanom Monacom podľahli Talianom Paolovi Lorenzimu s Potitom Staracem 2:6, 4:6.

"Antukový kráľ", ktorý si od júnového Wimbledonu doliečoval boľavé koleno, na podujatí v Chile až do finále vyhral tri zápasy dvojhry bez straty setu, lenže na Zeballosa, 73. hráča svetového rebríčka, nestačil. I tak svoj prvý turnaj po dlhej pauze hodnotil pozitívne. "Bol to pre mňa skvelý turnaj. Je pravda, že som ho chcel vyhrať, ale nebolo to možné, pretože súper hral lepšie a ja som neodohral svoj najlepší zápas," povedal Nadal. "Veľa vecí poukazuje, že ešte nie som v perfektnej forme. Som len na začiatku cesty. Dúfam, že ma čaká ešte množstvo dobrých výsledkov," citovala bývalú svetovú jednotku agentúra AP.

Jedenásťnásobný grandslamový víťaz prehral na antuke iba svoje piate finále z 41 pokusov. O celkovo 51. titul v kariére bojoval so Zeballosom dve a tri štvrte hodiny. "Bol to môj životný zápas," radoval sa argentínsky víťaz, ktorý získal prvú trofej na okruhu ATP. "Hral som proti najlepšiemu antukárovi všetkých čias, proti jednému z najlepších tenistov histórie. Je to ako sen, nezabudnuteľný zážitok," dodal dojatý Zeballos.

dvojhra - finále:

Horacio Zeballos (Arg.) - Rafael Nadal (1-Šp.) 6:7 (2), 7:6 (6), 6:4

štvorhra - finále:

Paolo Lorenzi, Potito Starace (Tal.) - Juan Monaco, Rafael Nadal (Arg./Šp.) 6:2, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o ďalšie dva odseky.

go ms lg

Vloženo: 11. 02. 2013       Kategorie: Tasr