• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Azarenková obhájila titul v Dauhe, S. Williamsová najstaršou jednotkou (2

Dauha 17. februára (TASR) - Obhajkyňa trofeje Victoria Azarenková zdolala v nedeľňajšom finále dvojhry na tenisovom turnaji WTA Tour Katar Open v Dauhe Serenu Williamsovú z USA v troch setoch 7:6 (6), 2:6 a 6:3.

Bieloruska získala svoj šestnásty titul a ukončila sériu desiatich prehier v súbojoch s Američankou. Druhá nasadená Williamsová dominovala v druhom sete, no v treťom turnajová jednotka Azarenková viedla už 5:2 a ukončila ho víťazstvom 6:3.

"Je to neskutočný pocit. Je to skvelý turnaj. Bola tu veľmi silná konkurencia a som naozaj rada, že na konci týždňa som to ja, kto drží trofej. Bojovala som a dala som do toho všetko," uviedla víťazka.

Serena Williamsová sa napriek finálovej prehre stala v pondelok vo veku 31 rokov 4 mesiace a 24 dní najstaršou ženskou svetovou jednotkou v histórii. Rozhodlo o tom jej štvrťfinálové víťazstvo nad Češkou Petrou Kvitovou na turnaji v Dauhe.

"Nie som šťastná, no som svetová jednotka," povedal Williamsová s úsmevom. "Bola to dlhá cesta. Myslela som si, že po triumfoch vo Wimbledone, na US Open a majstrovstvách sveta WTA už nedokážem vyhrávať. Takže je skvelé, že sa mi to tu podarilo," dodala.

dvojhra - finále:

Victoria Azarenková (1-Biel.) - Serena Williamsová (2-USA) 7:6 (6), 2:6, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 3. a 5. odsek.

ny kj lg

Vloženo: 18. 02. 2013       Kategorie: Tasr