• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Nadal vyhral turnaj Masters v Indian Wells, následne sa odhlásil z Miami

Indian Wells 18. marca (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa stal tretíkrát v kariére víťazom dvojhry na prestížnom turnaji ATP v kalifornskom Indian Wells. Vo finále si ako nasadená päťka poradil so sedmičkou "pavúka" Argentínčanom Juanom Martinom del Potrom za 2:29 h v troch setoch 4:6, 6:3, 6:4 a pripísal si na konto rekordný 22. titul z podujatí Masters. Na tvrdom povrchu naposledy zdvihol nad hlavu cennú trofej na jeseň 2010 v Tokiu.

Nadal viedol v úvode duelu s del Potrom 3:0. Argentínčanovi sa však rovnako ako v semifinále proti svetovej jednotke Srbovi Novakovi Djokovičovi podaril obrat, prvý set vyhral 6:4 a v druhom po rýchlom brejku odskočil súperovi na 2:0. V ďalších minútach ale dominoval Nadal, ktorý sa po sedemmesačnej prestávke zavinenej zranením kolena opäť dostáva do skvelej formy. Španiel predtým vyhral antukové turnaje v Sao Paulu i Acapulcu, podujatie v Indian Wells bolo jeho prvým súťažným vystúpením na harde po takmer ročnej pauze.

Nadal po triumfe v Kalifornii žiaril spokojnosťou. "Pred začiatkom turnaja som ani nesníval o tom, že v Indian Wells môžem vyhrať, už postup do štvrťfinále by som považoval za úspech. V úvode finálového zápasu som hral vynikajúco, del Potro však potom zvýšil agresivitu a začal mať navrch. Od stavu 0:2 v druhom sete som zmenil taktiku, upokojil som sa a spomalil hru. Zlepšil som pohyb na dvorci, čo bol kľúč k úspešnému obratu. Od toho momentu som opäť začal predvádzať fantastický tenis," povedal pre akreditované médiá Nadal, ktorý sa pár hodín po triumfe v Indian Wells odhlásil z ďalšieho významného hardového podujatia v Miami.

Jedenásťnásobný grandslamový šampión si chce podľa vlastných slov trochu oddýchnuť a načerpať nových síl pred antukovou sezónou. "Za posledných päť týždňov som odohral štyri náročné turnaje. Lekári mi odporučili, aby som sa vrátil domov a dal si niekoľkotýždňovú pauzu. Potrebujem získať viac sily v kvadricepse ľavej nohy a oddýchnuť si pred náročnou antukovou sezónou, ktorú odštartujem v apríli v Monte Carle. Potom ma čakajú turnaje v Barcelone, Ríme, Madride a Roland Garros v Paríži," dodal Nadal.

dvojhra - finále:

Rafael Nadal (5-Sp.) - Juan Martin del Potro (7-Arg.) 4:6, 6:3, 6:4

la

Vloženo: 18. 03. 2013       Kategorie: Tasr