• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Cibulková nevyužila v Miami proti Serene WIlliamsovej vedenie 6:2, 4:1

Miami 25. marca (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková bola v osemfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v Miami blízko k senzácii, keď po výbornom výkone viedla nad najvyššie nasadenou svetovou jednotkou Serenou Williamsovou 6:2 a 4:1. Favorizovanej Američanke a päťnásobnej miestnej šampiónke sa však napokon podarilo otočiť nepriaznivý vývoj a vyhrať za 1:57 h 2:6. 6:4, 6:2. Takmer navlas sa tak zopakovala situácia z vlaňajška, keď Cibulková vyhrávala v rovnakej fáze turnaja nad vtedajšou líderkou rebríčka WTA Bieloruskou Victoriou Azarenkovou 6:1, 5:2, no zápas nedotiahla do víťazného konca.

Cibulková hneď v úvodnom geme stratila vlastný servis a pri podaní Sereny Williamsovej následne prehrávala 0:40. Slovenka však získala päť fiftínov v rade, vyrovnala na 1:1 a dostala sa na koňa. Od stavu 2:2 uhrala Cibulková sedem gemov v rade, prvý set sa stal jasne jej korisťou a v druhom si vybudovala náskok 3:0. Svetová štrnástka ťažila zo skvelého pohybu po kurte, dokázala kvalitne returnovať podanie favorizovanej Američanky a pretlačiť ju pri dlhých výmenách od základnej čiary.

Serena Williamsová pôsobila v týchto chvíľach na dvorci bezradným dojmom, chýbala jej potrebná razancia. Od stavu 1:4 však Američanka pridala na agresivite, začala súkať jeden bekhendový winner za druhým a vďaka šnúre piatich gemov vyhrala druhý set 6:4. V treťom dejstve Serena Williamsová po dvoch brejkoch odskočila Cibulkovej na 5:2 a pri vlastnom servise premenila po ese hneď prvý mečbal. Američanka tak upravila vzájomnú bilanciu so Slovenkou na 2:0, v roku 2010 ju zdolala na tráve vo Wimbledone vo dvoch setoch.

dvojhra - osemfinále:

Serena Williamsová (1-USA) - Dominika CIBULKOVA (13-SR) 2:6, 6:4, 6:2

la

Vloženo: 25. 03. 2013       Kategorie: Tasr