• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Cibulková po prehre so S.WIlliamsovou:"V 3.sete ma nepodržal servis (4)

Miami 25. marca (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková bola v osemfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v Miami blízko k senzácii, keď po výbornom výkone viedla nad najvyššie nasadenou svetovou jednotkou Serenou Williamsovou 6:2 a 4:1. Favorizovanej Američanke a päťnásobnej miestnej šampiónke sa však napokon podarilo otočiť nepriaznivý vývoj a vyhrať za 1:57 h 2:6. 6:4, 6:2. Takmer navlas sa tak zopakovala situácia z vlaňajška, keď Cibulková vyhrávala v rovnakej fáze turnaja nad vtedajšou líderkou rebríčka WTA Bieloruskou Victoriou Azarenkovou 6:1, 5:2, no zápas nedotiahla do víťazného konca. Zverenka trénera Mateja Liptáka si z Miami odnáša prémiu 47.575 dolárov a 140 bodov do svetového rebríčka.

Cibulková hneď v úvodnom geme stratila vlastný servis a pri podaní Sereny Williamsovej následne prehrávala 0:40. Slovenka však získala päť fiftínov v rade, vyrovnala na 1:1 a dostala sa na koňa. Od stavu 2:2 uhrala Cibulková sedem gemov v rade, prvý set sa stal jasne jej korisťou a v druhom si vybudovala náskok 3:0. Svetová štrnástka ťažila zo skvelého pohybu po kurte, dokázala kvalitne returnovať podanie Američanky a pretlačiť ju pri dlhých výmenách od základnej čiary.

Serena Williamsová pôsobila v týchto chvíľach na dvorci bezradným dojmom, chýbala jej potrebná razancia. Od stavu 1:4 však Američanka pridala na agresivite, začala súkať jeden bekhendový winner za druhým a vďaka šnúre piatich gemov vyhrala druhý set 6:4. V treťom dejstve Serena Williamsová po dvoch brejkoch odskočila Cibulkovej na 5:2 a pri vlastnom servise premenila po ese hneď prvý mečbal. Američanka tak upravila vzájomnú bilanciu so Slovenkou na 2:0, v roku 2010 ju zdolala na tráve vo Wimbledone vo dvoch setoch.

Cibulkovú po skončení duelu mrzela nevyužitá šanca, s predvedenou hrou však bola spokojná. "Podala som veľmi, veľmi dobrý výkon. Až do stavu 4:1 v druhom sete som výborne roztáčala lopty, mala som dobrú dĺžku úderov a skvele som returnovala. Potom som však zahrala niekoľko kratších úderov, čo Serena okamžite využila a chytila sa. Bleskovo vyrovnala na 4:4, no stále som mala šancu dotiahnuť zápas do víťazného konca. Škoda nevyužitého gembalu v deviatom geme a nepremeneného brejkbalu na 5:5. V treťom sete ma nepodržal servis, nevedela som si vyhrať podanie, urobila som tam pár dvojchýb. Serena ukázala, prečo je prvá na svete, no napriek prehre môžem byť s celkovým vystúpením v Miami spokojná. Odohrala som tu tri veľmi dobré zápasy," povedala pre TASR Cibulková.

Podľa slovenskej jednotky bol osemfinálový duel v Miami proti Azarenkovej úplne iný ako pondelňajší proti Serene. "Nad Azarenkovou som viedla 6:1 a 5:2, no vtedy som to nezvládla mentálne. Teraz som nespanikárila ani neznervóznela, no sériou kratších úderov som pustila Serenu do zápasu, čo ona využila," dodala Cibulková, ktorá sa už teší na antukovú sezónu. Prvý turnaj na najobľúbenejšom povrchu odohrá až po semifinále Pohára federácie proti Rusku v Moskve.

Po vydretom osemfinálovom triumfe mladšej zo sestier Williamsových spadol kameň zo srdca. "Za stavu 2:6 a 1:4 v druhom som mala malú dušičku. Nehrala som dobre, no dokázala som sa zmobilizovať aj vďaka skvelým floridským fanúšikom, ktorí ma neustále povzbudzovali. Upokojila som sa, začboala som hrať uvoľnenejšie a rýchlejšie, čo bol kľúč k úspešnému obratu," povedala v prvom interview priamo na kurte olympijská víťazka z Londýna 2012, ktorá vo štvrťfinále narazí na piatu nasadenú Číňanku Na Li.

dvojhra - osemfinále:

Serena Williamsová (1-USA) - Dominika CIBULKOVÁ (13-SR) 2:6, 6:4, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Cibulkovej

la /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Vloženo: 25. 03. 2013       Kategorie: Tasr