• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Schmiedlová prvýkrát v hlavnej súťaži, v 1. kole ju čaká Cornetová -SÚHRN

Katovice 8. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Anna Schmiedlová si prvýkrát v kariére zahrá v hlavnej súťaži na niektorom z turnajov WTA. Vo finále kvalifikácie na antukovom podujatí v poľských Katoviciach (dotácia 235.000 dolárov) si poradila s treťou nasadenou skúsenou Izraelčankou Šahar Peerovou za 75 minút hladko v dvoch setoch 6:4 a 6:1. V 1. kole nastúpi proti piatej nasadenej Francúzke Alize Cornetovej.

Schmiedlová mala proti Peerovej raketový nástup a po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 4:0. Peerová síce vyrovnala na 4:4, no koncovka setu patrila vlaňajšej finalistke dvojhry junioriek na Roland Garros. V druhom dejstve talentovaná Slovenka odskočila Peerovej na 5:1 a pri vlastnom servise zápas dotiahla do úspešného konca, keď premenila v poradí tretí mečbal. Schmiedlová má v Katoviciach už istých 16 bodov do svetového rebríčka.

Po triumfe nad Peerovou Schmiedlová netajila veľkú spokojnosť. "Som veľmi rada, že sa mi podarilo prvýkrát postúpiť do hlavnej súťaže na okruhu WTA. Dnes som hrala veľmi dobre až na drobný výpadok v prvom sete. Za stavu 4:0 som trochu znervóznela a začala robiť zbytočné chyby, od stavu 4:4 mal však môj výkon opäť stúpajúcu tendenciu. Zvládla som koncovku prvého setu a druhý už bol podľa mojich predstáv," povedala pre TASR zverenka trénera Milana Martinca.

kvalifikácia - finále:

Anna SCHMIEDLOVÁ (SR) - Šahar Peerová (3-Izr.) 6:4, 6:1

la

Vloženo: 08. 04. 2013       Kategorie: Tasr