• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Hantuchová si pripomenula moskovský debut, Rybáriková sa už cíti fit

Bratislava 15. apríla (TASR) - Pre slovenskú tenistku Danielu Hantuchovú bude mať víkendové semifinále Fed Cupu proti Rusku špecifickú príchuť. V Moskve totiž v roku 1999 debutovala v prestížnej tímovej súťaži. Na Olympijskom štadióne vtedy nastúpila po boku Ľudmily Cervanovej na záverečnú štvorhru, teraz dúfa, že v športovom centre Krylatské jej kapitán Matej Lipták dá šancu aj vo dvojhre.

Hantuchová sa na zápas v Rusku veľmi teší. "Keby mi niekto v júli 1999 povedal, že o 13 rokov neskôr pôjdem hrať do Moskvy opäť Fed Cup, neuverím tomu. Pamätám sa, že som vtedy veľmi chcela hrať dvojhru, no nebolo mi to dopriate a nastúpila som až na štvorhru za rozhodnutého stavu. Dúfam, že teraz si to vynahradím a budem hrať už v sobotu. Zápas proti Rusku je pre nás výzvou, nemáme čo stratiť. Domáce síce nastúpia bez Marie Šarapovovej, no všetky hráčky, ktoré majú v tíme, sú silné. Maria Kirilenková má skvelý rok, Anastasia Pavľučenkovová mi herne nevyhovuje, takže to budú ťažké zápasy," povedala Hantuchová pred odchodom výpravy do Moskvy.

Magdalénu Rybárikovú pred týždňom počas tréningu na turnaji WTA v poľských Katoviciach seklo v chrbte a musela sa vrátiť domov. Po infúznej liečbe u doktora Romana Fana sa však jej stav zlepšil a do začiatku zápasu by mala byť fit. "V sobotu i v nedeľu som si bola zahrať a nepociťovala som žiadne bolesti chrbta, čo je pozitívne. Myslím si, že do soboty by to malo byť v poriadku. Antuka nie je mojím najobľúbenejším povrchom, no ak mi dá kapitán šancu, dám do toho všetko," povedala aktuálna slovenská renkingová dvojka.

Slovenky na rozdiel od februárového zápasu 1. kola proti Srbsku v Niši či vlaňajšieho barážového stretnutia so Španielskom v Marbelle nebudú v Moskve favoritkami, čo by podľa Liptáka mohla byť určitá výhoda. "Vždy je ťažšie nastupovať na zápas ako favorit a potvrdzovať túto pozíciu. Rusky budú mať veľké odhodlanie postúpiť do finále, no to isté platí aj o našich dievčatách, ktoré vytvorili výbornú partiu. Máme v tíme skúsené hráčky, ktoré už odohrali ťažké zápasy. Pevne verím, že ich dobre pripravíme a v Moskve podajú skvelé výkony."

la jp /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Vloženo: 15. 04. 2013       Kategorie: Tasr