• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Hantuchová získala druhýkrát "srdiečko" za prístup k reprezentácii(2)

Londýn 16. marca (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová získala druhýkrát v kariére "srdiečko" za vzorný prístup k reprezentácii svojej krajiny v Pohári federácie. Cenu "Heart Award" od fanúšikov si tentokrát vyslúžila za skvelé výkony vo februárovom zápase 1. kola svetovej skupiny proti Srbsku v Niši (3:2). V hale ČAIR vyhrala obe dvojhry, keď zdolala Bojanu Jovanovskú i Vesnu Doloncovú. Ďalšími ocenenými sú Poľka Agnieszka Radwaňská, Kazaška Galina Voskobojevová a Brazílčanka Cristina Goncalvesová.

Hantuchová si prevezme cenu pred víkendovým semifinálovým duelom proti Rusku v Moskve, ktorý sa uskutoční v Športovom centre Krylatské. Vlani dostala "srdiečko" za úspešné vystúpenie v stretnutí 1. kola II. svetovej skupiny proti Francúzsku v bratislavskom NTC (3:2), v ktorom si poradila s Pauline Parmentierovou i s Alize Cornetovou. "Zisk fedcupového srdiečka je pre mňa cennejší ako turnajová trofej. O cene totiž rozhodli fanúšikovia, navyše vo Fed Cupe hrám za Slovensko," povedala vlani v marci pre TASR bývalá svetová päťka. Hantuchová sa ocitla medzi kandidátkami na Heart Award aj v máji 2010 po tom, ako v belehradskej Arene rozhodujúcou mierou prispela k triumfu 3:2 nad Srbskom a k návratu Slovenska medzi elitnú fedcupovú osmičku. Ocenenie však vtedy putovalo do rúk Belgičanky Yaniny Wickmayerovej.

"Vo februárových zápasoch Pohára federácie sme boli svedkami viacerých výnimočných výkonov. Chcel by som poblahoželať všetkým štyrom hráčkam k zisku ocenenia, o ktorom pomocou hlasovania rozhodlo viac ako 23.000 fanúšikov. Som presvedčený, že pre všetky bude cťou venovať peniaze na charitu," povedal vo svojom vyhlásení prezident Medzinárodnej tenisovej federácie ITF Francesco Ricci Bitti. Vlani venovala Hantuchová šek v hodnote 6000 dolárov detskému oddeleniu nemocnice v rodnom Poprade.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírení o tretí odsek

la

Vloženo: 16. 04. 2013       Kategorie: Tasr