• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Rybáriková tvrdí: "Aj na antuke dokážem odohrať dobré zápasy"

Bratislava 17. apríla (TASR) - Magdaléna Rybáriková dosiahla najväčšie úspechy v tenisovom kolotoči na tvrdých povrchoch, tvrdí však, že vie dobre zahrať aj na antuke. Vo víkendovom semifinále svetovej skupiny Pohára federácie medzi Ruskom a Slovenskom v Moskve očakáva vyrovnané stretnutie s otvoreným koncom.

Rybáriková bola už pred februárovým zápasom 1. kola svetovej skupiny proti Srbsku v Niši slovenskou renkingovou dvojkou, kapitán tímu Matej Lipták však dal napokon vo dvojhre prednosť skúsenej Daniele Hantuchovej. Pred odchodom do Moskvy mala zverenka trénera Petra Hubera problémy s chrbtom a musela odvolať účasť na turnaji WTA v poľských Katoviciach. "Verím, že do začiatku zápasu budem fit. Ak mi dá kapitán šancu, som pripravená nastúpiť a dať do toho všetko. Preferujem rýchlejšie povrchy, no na antuke som vyrastala a aj na tomto podklade dokážem odohrať dobré zápasy," povedala vlaňajšia víťazka turnaja vo Washingtone.

V americkej metropole si vo finále hladko poradila s Anastasiou Pavľučenkovovou, ktorá by mala byť v zápase so Slovenskom v Športovom centre Krylatské ruskou dvojkou. "Pavľučenkovovú som vo Washingtone síce zdolala, no každý zápas je iný. Anastasia nedávno vyhrala turnaj v Monterrey, čo svedčí o tom, že je v dobrej forme. Ruský tím má veľkú silu a je úplne jedno, kto za nich nastúpi. Maria Kirilenková hrá celú sezónu výborne a štvorhru majú úplne špičkovú. Doma sú favoritkami, ale myslím si, že to bude vyrovnané, dramatické a že si diváci prídu na svoje," dodala 45. hráčka svetového rebríčka.

la lg /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Vloženo: 17. 04. 2013       Kategorie: Tasr