• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Slovenky vedú po 1. dni v Rusku 2:0 , Hantuchová zdolala Kirilenkovú

Moskva 20. apríla (TASR) - Slovenské tenistky sú blízko k postupu do finále prestížneho Pohára federácie, po úvodnom dni semifinálového zápasu svetovej skupiny totiž vedú v Moskve nad favorizovaným domácim Ruskom 2:0. O druhý bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa na antuke v Športovom centre Krylatské zaslúžila slovenská dvojka Daniela Hantuchová, ktorá po výbornom výkone zdolala ruskú jednotku Mariu Kirilenkovú za 1:43 h v dvoch setoch 6:2 a 6:4.

V úvodnom singli si Dominika Cibulková poradila s Anastasiou Pavľučenkovovou za 2:31 h po trojsetovej bitke 5:7, 6:1 a 6:4. Slovenská jednotka môže v prípade nedeľňajšieho triumfu nad Kirilenkovou spečatiť postup Slovenska do finále. Víťazky moskovského zápasu v ňom začiatkom novembra nastúpia proti lepšiemu z dvojice Taliansko - Česko, po prvom dni vedú reprezentantky z Apeninského polostrova na antuke v Palerme 2:0. Slovenky by s oboma tímami hrali o cennú trofej vonku.

Hantuchovej skvele vyšiel úvod zápasu s Kirilenkovou, keď dvakrát prelomila podanie súperky a prvý set získala jasne vo svoj prospech. Bývalá svetová päťka kvalitne podávala i returnovala, umne menila rytmus hry a robila minimum nevynútených chýb. Na začiatku druhého dejstva Kirilenková pridala na agresivite, po rýchlom brejku sa ujala vedenia 2:0, no Hantuchová následne vyrovnala na 2:2, v siedmom geme opäť zobrala Ruske servis a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:4 premenila po víťaznom forhende hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Kirilenkovou už na 6:2.

semifinále svetovej skupiny Pohára federácie:

Rusko - SLOVENSKO 0:2 po prvom dni

Anastasia Pavľučenkovová - Dominika Cibulková 7:5, 1:6, 4:6

Maria Kirilenková - Daniela Hantuchová 2:6, 4:6

nedeľa 12.00:

Kirilenková - Cibulková

Pavľučenkovová - Hantuchová

Jelena Vesninová, Jekaterina Makarovová - Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová

/vyslaný redaktor TASR la/

Vloženo: 20. 04. 2013       Kategorie: Tasr