• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Fed: Slovenky nepostúpili do finále, v Moskve prehrali s Ruskom 2:3 (2)

Moskva 21. apríla (TASR) - Slovenské tenistky nepostúpili do finále Pohára federácie 2013. Napriek sľubnému vedeniu 2:0 po prvom dni napokon prehrali v semifinále svetovej skupiny v Moskve s favorizovaným domácim Ruskom 2:3. Dokonalý obrat tímu Šamiľa Tarpiščeva na antuke v Športovom centre Krylatské zavŕšili v rozhodujúcej záverečnej štvorhre Jekaterina Makarovová s Jelenou Vesninovou, ktoré si poradili s párom Daniela Hantuchová, Dominika Cibulková za 2:28 h v troch setoch 4:6, 6:3 a 6:1.

Slovenky po prvý raz vo fedcupovej histórii prehrali zápas, v ktorom vyhrali obe úvodné dvojhry. Zverenky kapitána Mateja Liptáka neodplatili Ruskám dve predchádzajúce fedcupové prehry - moskovskú z roku 1999 a bratislavskú z roku 2001. Slovenským tenistom sa v tímových súťažiach doposiaľ nikdy nepodarilo dobyť ruskú metropolu, daviscupoví reprezentanti podľahli v roku 1999 na Olympijskom štadióne domácemu tímu 2:3. Súperom Rusiek vo finále bude 2.-3. novembra lepší z dvojice Taliansko - Česko. Reprezentantky z Apeninského polostrova vedú na antuke v Palerme 2:1, pre dážď sa bude dohrávať až v pondelok.

Všetky aktérky štvorhry duelu Rusko - Slovensko si suverénne vyhrávali svoje podania až do stavu 3:3. V siedmom geme si Slovenky vypracovali brejkbal, no Rusky ho odvrátili a v ďalšej hre mali tri možnosti na zisk súperkinho podania. Hantuchová si však podržala servis a v desiatom geme sa po skvelom stopvoleji postarala o to, že prvý set sa stal korisťou slovenského tandemu. V druhom dejstve si Makarovová s Vesninovou, ktoré figurujú v najlepšej svetovej deblovej desiatke, po dvoch brejkoch vybudovali náskok 5:1. Hantuchová s Cibulkovou síce v ďalších minútach znížili na 3:5, no v deviatom geme neuhrali ani fiftín. Tretí set už bol jasne v réžii Makarovovej s Vesninovou, ktoré premenili za stavu 5:1 v poradí druhý mečbal. Ruskám sa podaril podobný obrat ako proti Slovenkám aj v roku 2011 v dueli s Francúzskom.

semifinále svetovej skupiny Pohára federácie:

Rusko - SLOVENSKO 3:2

Anastasia Pavľučenkovová - Dominika Cibulková 7:5, 1:6, 4:6

Maria Kirilenková - Daniela Hantuchová 2:6, 4:6

Kirilenková - Cibulková 7:5, 6:1

Jekaterina Makarovová - Hantuchová 6:3, 4:6, 6:4

Makarovová, Jelena Vesninová - Hantuchová, Cibulková 4:6, 6:3, 6:1

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v poslednom odseku

/vyslaný redaktor TASR la/

Vloženo: 21. 04. 2013       Kategorie: Tasr