• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Vo Wimbledone o zvýšené odmeny, na kurte č. 1 zaťahovacia strecha

Londýn 23. apríla (TASR) - Organizátori tenisového turnaja vo Wimbledone oznámili, že v tejto sezóne zvýšia finančné odmeny o 40 percent a súčasne plánujú na kurte číslo jeden vybudovať zaťahovaciu strechu. Informovala o tom agentúra AP.

V All England Clube tak celkové prémie budú 22,6 milióna libier, čo je nárast o 6,5 milióna libier v porovnaní s minulým rokom. Podľa zástupcov klubu ide o najvyššie jednorazové zvýšenie a najväčšie celkové "prize money" v histórii profesionálneho tenisu.

Víťaz mužskej aj ženskej kategórie zinkasuje vo Wimbledone 1,6 milióna libier, pred rokom brali víťazi Roger Federer a Serena Williamsová "len" 1,15 milióna.

Wimbledon v roku 2009 prelomil tradíciu a na centrálnom kurte sa začala používať moderná zaťahovacia strecha. Na "jednotke" by mali strechu uviesť do funkčnosti až v roku 2019. Predseda klubu Philip Brook na utorňajšej tlačovej konferencii povedal, že projektové práce na vizuále strechy začnú čoskoro, budú trvať dva roky, následné stavebné práce zaberú ďalšie tri roky.

pb jp

Vloženo: 23. 04. 2013       Kategorie: Tasr