• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Savinychová po žrebe MMSR: "Trnava na mňa urobila dojem"

Trnava 6. mája (TASR) - EMPIRE Slovak Open 2013, s dotáciou 75-tisíc dolárov najväčší turnaj žien v 90-ročnej histórii trnavského tenisu, už pozná žreb hlavného turnaja. Úvodné zápasy medzinárodných majstrovstiev SR prídu na rad po utorkovom finále kvalifikačnej časti. Žreb v rámci pondelkovej tlačovej besedy rozhodol, že najvyššie nasadená Jana Čepelová, členka fedcupovej reprezentácie SR, si v 1. kole zmeria sily so Srbkou Aleksandrou Kruničovou (k 29. aprílu 155. v rebríčku WTA), kým na Annu Karolínu Schmiedlovú, ďalší slovenský tromf, čaká turnajová osmička Stephanie Foretzová-Gaconová z Francúzska (v renkingu 120. pozícia).

Žrebu sa zúčastnili i dve popredné aktérky, Ruska Valeria Savinychová a Češka Barbora Záhlavová-Strýcová. Pred rokom si Savinychová získala priazeň tenisovej Trnavy, keď ochotne nastúpila v záverečnej exhibícii proti Lotyške Sevastovovej. Chorvátka Savičová totiž po rozcvičke na finálový súboj oznámila, že kvôli zraneniu nemôže hrať.

"Tenisový areál aj podujatie na mňa urobilo pri prvom štarte hlboký dojem, preto som sa do Trnavy rada vrátila," uviedla 22-ročná Savinychová. Rodáčka zo Sverdlovska, terajšieho Jekaterinburgu, sa v turnaji EMPIRE Trnava Cup 2012 zapísala aj do štvorhry. Po boku populárnej Jeleny Bovinovej im ušiel postup do finále iba o vlások. "Teraz sa sústredím iba na singla," dodala Savinychová, vlani v apríli premiérovo členka elitnej svetovej stovky (99. miesto).

Tiež Barbora Záhlavová-Strýcová, pred necelými tromi rokmi 39. vo svetovom rebríčku WTA, už v Trnave hrala. Tamojšiu premiéru si odkrútila v auguste 2009. Vedno so Sandrou Záhlavovou, sesternicou jej manžela. "Na priebeh turnaja si už veľmi nespomínam, no v pamäti mi utkvel nový, moderný areál," oprášila spomienku česká tenistka. Teraz, po nedobrovoľnej šesťmesačnej pauze kvôli dopingu, sa opäť snaží čo najskôr dostať do rytmu veľkých turnajov. EMPIRE Slovak Open je tretím v krátkom slede. "Po Trnave pôjdem na stotisícovku do Prahy," prezradila.

Rodáčka z Plzne, od roku 2002 členka fedcupového tímu ČR a účastníčka OH 2004 v Aténach, patrí medzi najväčšie esá tohtoročných MMSR. V bohatej hráčskej vitríne má už trofeje z dvoch juniorských prvenstiev na Australian Open (2002, 2003). Premožiteľka Šarapovovej vo finále 2002 vošla do histórie vrcholného turnaja u protinožcov aj v januári 2010, keď s Ruskou Kulikovovou vyhrala v troch setoch po rekordných 4:19 h.

Na dvorcoch TC Empire sa predstavia tri hráčky z prvej stovky aktuálneho svetového rebríčka WTA. Okrem Slovenky Jany Čepelovej ešte Talianka Karin Knappová a Srbka Vesna Doloncová. Vstup divákov do hľadiska vynoveného areálu na Ulici Jána Hajdóczyho je po celý turnaj zdarma.

jp

Vloženo: 06. 05. 2013       Kategorie: Tasr