• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Hantuchová po prvom triumfe nad Kvitovou: "Veľmi si ho vážim"- SÚHRN

Madrid 9. mája (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do osemfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v Madride. V 2. kole po prvý raz v kariére zdolala nasadenú osmičku Češku Petru Kvitovú za 2:13 h v troch setoch 2:6, 6:2, 6:3 a získala jeden z najcennejších skalpov v tejto sezóne. Hantuchová v predchádzajúcich šiestich vzájomných zápasoch nezískala proti bývalej wimbledonskej šampiónke ani jediný set, no na španielskej antuke sa po nevydarenom začiatku rozohrala k skvelému výkonu.

Hantuchová prevýšila Kvitovú na podaní i na returne, bola na dvorci trpezlivejšou hráčkou a robila oveľa menej nevynútených chýb. Umne menila rytmus hry a Kvitovej robila veľké problémy vysokými loptami. Zverenka trénera Eduarda Nicolasa nastúpi vo štvrtkovom osemfinále o 16.00 proti Estónke Kai Kanepiovej. Vďaka postupu medzi elitnú šestnástku v Madride má už teraz istú prémiu 39.000 eur a 140 bodov do svetového rebríčka WTA. Turnaj v španielskej metropole je pre Hantuchovú súčasťou prípravy na antukový vrchol sezóny Roland Garros.

Po triumfe nad Kvitovou Hantuchová žiarila spokojnosťou. "Toto víťazstvo ma určite veľmi potešilo, veď som prvýkrát v kariére zdolala Petru, ktorá je naozaj skvelou hráčkou. Veľmi si tento triumf vážim. Proti Kanepiovej očakávam ďalší veľmi ťažký zápas. Kaia hrá tiež takým agresívnym štýlom, takže to bude podobný duel ako proti Kvitovej. Dôležité je, aby som po náročnom trojseťáku dobre zregenerovala," povedala Hantuchová prostredníctvom videa zverejnenom na oficiálnej stránke WTA. Slovenka po druhý raz v tomto roku zdolala hráčku z Top ten, na úvodnom podujatí sezóny v austrálskom Brisbane si poradila s Taliankou Sarou Erraniovou.

dvojhra - 2. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Petra Kvitová (8-ČR) 2:6, 6:2, 6:3

la

Vloženo: 09. 05. 2013       Kategorie: Tasr