• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Kristína Kučová neuspela vo štvrťfinále na EMPIRE Slovak Open (2)

Trnava 10. mája (TASR) - Slovenská tenistka Kristína Kučová neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji EMPIRE Slovak Open v Trnave. Ako kvalifikantka podľahla argentínskej antukovej špecialistke Paule Ormaecheovej v dvoch setoch 3:6 a 5:7. Víťazka juniorky na US Open z roku 2007 si z MMSR odnáša prémiu 1900 dolárov a 36 bodov do svetového rebríčka WTA.

V prvom sete držala Kučová s Ormaecheovou krok do stavu 2:2. V ďalších minútach mala navrch Juhoameričanka, ktorá bola v tomto roku vo finále turnaja WTA v kolumbijskej Bogote. Na začiatku druhého dejstva sa Ormaecheová po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0. Kučová síce bleskovo vyrovnala na 2:2, no koncovka setu patrila Argentínčanke.

"Nedalo sa hrať na presné údery, keďže nám fúkalo. V priebehu 6 dní som odohrala šesť zápasov. Samozrejme aj proti Argentínčanke som chcela uspieť, no musím pochváliť kvality súperky. Navyše ma rozbolela noha, takže už som mala toho plné zuby. Ale teším sa, že z kvalifikácie som sa dostala v Trnave tak vysoko. Predtým som hrávala hlavné turnaje a akosi som si to nevážila, no teraz po vyliečení zraneného ramena mi prichodí prebojovať sa hore z kvalifikačných turnajov a viac si dokážem uvedomiť takúto sériu, akú som zahrala v Trnave. Teraz odchádzam do Berlína, kde nastúpim za tamojšie družstvo v ligovej súťaži. Z trnavského šampionátu si však odnášam pekné dojmy," povedala pre TASR Kučová. Ďalšou semifinalistkou sa stala Srbka Aleksandra Kruničová - premožiteľka najvyššie nasadenej Slovenky Jany Čepelovej.

dvojhra - štvrťfinále:

Paula Ormaecheová (Arg.) - Kristína KUČOVÁ (SR) 6:3, 7:5, Aleksandra Kruničová (Srb.) - Tereza Mrdezová (Chor.) 6:4, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Kučovej

la mf

Vloženo: 10. 05. 2013       Kategorie: Tasr