• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Rybáriková so žrebom spokojná, Čepelová súperku nepozná (2)

Paríž 24. mája (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži ako nasadená šestnástka proti Ukrajinke Lesii Curenkovej. Danielu Hantuchovú čaká turnajová osemnástka Srbka Jelena Jankovičová. Rozhodol o tom piatkový žreb.

Magdaléna Rybáriková si na úvod zmeria sily s domácou Francúzkou Pauline Parmentierovou. Jana Čepelová sa stretne s Američankou Christine McHaleovou. Martin Kližan si skríži rakety so skúseným Američanom Michaelom Russellom, Lukáša Lacka preverí ďalší americký hráč nasadená osemnástka Sam Querrey. Šancu prebojovať sa do hlavnej súťaže ešte mali Zuzana Kučová, Anna Schmiedlová a Pavol Červenák, ktorých v piatok čakalo finále kvalifikácie.

Cibulková, ktorá vlani postúpila na Roland Garros do štvrťfinále, má s Curenkovou priaznivú bilanciu 1:0. Začiatkom mája ju zdolala hladko v dvoch setoch na turnaji WTA v Madride. Hantuchová zatiaľ prehráva s Jankovičovou na zápasy 3:5, naposledy sa stretli v roku 2011. Rybáriková vyhrala doposiaľ jediný vzájomný duel proti Parmentierovej, v roku 2009 na antuke v Bad Gasteine ju zdolala v troch setoch. "Parmentierová je skúsená hráčka, ktorá vie zahrať veľmi dobre a zdolať skúsené tenistky, navyše bude mať výhodu domáceho prostredia. Na druhej strane je to prijateľnejší žreb, ako hrať proti nasadenej hráčke. S trénerom Petrom Huberom musíme pripraviť dobrú taktiku, bude to náročný súboj," povedala pre TASR Rybáriková. Pre Čepelovú je McHaleová neznámou. "Američanku poznám iba z junioriek a to je dosť dávna doba, takže musím si o nej niečo zistiť a dobre sa na ňu pripraviť."

ženy - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (16-SR) - Lesia Curenková (Ukr.), Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Jelena Jankovičová (18-Srb.), Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Pauline Parmentierová (Fr.), Jana ČEPELOVÁ (SR) - - Christina McHaleová (USA)

muži - 1. kolo:

Martin KLIŽAN (SR) - Michael Russell (USA), Lukáš LACKO (SR) - Sam Querrey (18-USA)

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy Rybárikovej a Čepelovej

la

Vloženo: 24. 05. 2013       Kategorie: Tasr