• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Kučová po postupe do hlavnej súťaže: "Dnes hrám hlavou a dušou"(2)

Paríž 24. mája (TASR) - Slovenská tenistka Zuzana Kučová sa prebojovala do hlavnej súťaže na druhom grandslamovom turnaji roka Roland Garros v Paríži. Vo finále kvalifikácie si poradila s nasadenou dvadsaťjednotkou Američankou Irinou Falconiovou v dvoch setoch 6:3 a 6:4. Po skončení úvodného dejstva zápas prerušili pre dážď.

Staršia zo sestier Kučových sa predstaví v hlavnom pavúku na antukovom vrchole sezóny po druhý raz, v roku 2004 neprešla cez prvé kolo. Slovenský ženský tenis tak bude mať vo dvojhre na Roland Garros minimálne päťnásobné zastúpenie. Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Daniela Hantuchová a Jana Čepelová sa dostali priamo do hlavnej súťaže, šancu postúpiť z kvalifikácie má ešte Anna Schmiedlová.

Zuzana Kučová po víťazstve vo finále kvalifikácie žiarila spokojnosťou. "Je to všetko úplne iné ako pred rokmi, keď to bolo všetko o tenise. Dnes hrám hlavou a dušou, pretože si užívam posledné chvíľky na kurte, pri dôležitých loptách mi praje aj šťastíčko," povedala pre TASR Slovenka, ktorá bola v minulosti na 101. mieste svetového rebríčka WTA.

ženy - kvalifikácia - finále:

Zuzana KUČOVÁ (SR) - Irina Falconiová (USA) 6:3, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Kučovej

la

Vloženo: 24. 05. 2013       Kategorie: Tasr