• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Schmiedlová proti Wickmayerovej: "Dá sa s ňou hrať" - SÚHRN

Paríž 24. mája (TASR) - Po Zuzane Kučovej sa do hlavnej súťaže na druhom grandslamovom turnaji roka Roland Garros v Paríži prebojovala aj ďalšia slovenská tenistka Anna Schmiedlová. Zverenka trénera Milana Martinca si vo finále kvalifikácie poradila s Ruskou Allou Kudriavcevovou v dvoch setoch 7:5 a 6:2.

Schmiedlová bola vlani vo francúzskej metropole vo finále juniorky. V 1. kole ju teraz čaká Belgičanka Yanina Wickmayerová. "Veľmi sa teším z postupu do hlavnej súťaže. Dnes som bojovala, lebo som veľmi chcela vyhrať. Snažila som sa nevšímať zlé počasie, lebo nám celý prvý set pršalo. Druhý som už hrala veľmi dobre, hlavne na nohách. Wickmayerovú poznám, už som s ňou trénovala, ale ešte mám čas na rozmýšľanie nad taktikou. Je to dobrá hráčka, ale dá sa s ňou v pohode hrať," povedala pre TASR Schmiedlová.

Slovenský ženský tenis bude mať vo dvojhre na tohtoročnom Roland Garros až šesťnásobné zastúpenie. Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Daniela Hantuchová a Jana Čepelová sa na základe postavenia vo svetovom rebríčku WTA dostali priamo do hlavnej súťaže.

ženy - kvalifikácia - finále:

Anna SCHMIEDLOVÁ (SR) - Alla Kudriavcevová (Rus.) 7:5, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Schmiedlovej.

la lg

Vloženo: 24. 05. 2013       Kategorie: Tasr