• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Serena Williamsová v 1. kole deklasovala Tatišviliovú (4)

Paríž 26. mája (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Svetová i nasadená jednotka v úvodnom kole na dvorci Philippa Chatriera deklasovala Gruzínku Annu Tatišviliovú 6:0 a 6:1. Mladšia zo sestier Williamsových sa na antukovom vrchole sezóny rehabilitovala za neúspešné vystúpenie z vlaňajška, keď šokujúco skončila na rakete domácej Francúzky Virginie Razzanovej a natiahla víťaznú sériu už na 25 zápasov. Na antuke naposledy okúsila trpkosť prehry práve v minuloročnej parížskej ouvertúre.

Talianka Sara Erraniová ako prvá hráčka postúpila do 2. kola singla. Vlaňajšia finalistka a nasadená päťka si poradila s Holanďankou Arantxou Rusovou hladko v dvoch setoch 6:1 a 6:2. "Vlani som odohrala v Paríži najlepší turnaj v živote. Teraz na to však nemyslím a naplno sa sústredím na tohtoročné vystúpenie. V každom zápase sa vynasnažím podať maximálne koncentrovaný výkon a predviesť svoj najlepší tenis," povedala Talianka pre akreditované médiá. Ďalej ide aj šampiónka z roku 2008 Srbka Ana Ivanovičová, ktorá ako nasadená štrnástka zdolala na úvod Chorvátku Petru Martičovú po trojsetovej bitke 6:1, 3:6 a 6:3.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Serena Williamsová (1-USA) - Anna Tatišviliová (Gruz.) 6:0, 6:1, Julia Putincevová (Kaz.) - Ajumi Moritová (Jap.) 6:2, 6:3, Anastasia Pavľučenkovová (19-Rus.) - Andrea Hlaváčková (ČR) 4:6, 7:6 (5), 6:4, Ana Ivanovičová (14-Srb.) - Petra Martičová (Chor.) 6:1, 3:6, 6:3, Sara Erraniová (5-Tal.) - Arantxa Rusová (Hol.) 6:1, 6:2, Petra Cetkovská (ČR) - Olga Pučkovová (Rus.) 6:0, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o ďalšie výsledky

la

Vloženo: 26. 05. 2013       Kategorie: Tasr