• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Lacko po prehre s Querreym: "Nepodržalo ma podanie ani return" (2)

Paríž 26. mája (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Zverenec trénera Ladislava Simona prehral s nasadenou osemnástkou Američanom Samom Querreym v troch setoch 3:6, 4:6 a 4:6. Lacko počas celého zápasu nenašiel recept na kvalitné podanie súpera, ktorý odplatil slovenskej dvojke prehru z hardového turnaja v San Jose z roku 2011.

Lackovi nevyšiel úvod zápasu s Querreym, keď vo štvrtom geme stratil svoje podanie a Američan si po potvrdení brejku vybudoval rozhodujúci náskok 4:1. O osude druhého dejstva rozhodol tretí gem, v ktorom Querrey prelomil Lackovo podanie. V treťom sete slovenský daviscupový reprezentant vyrovnal z 0:2 na 2:2, no v piatom geme si neudržal servis a Querrey už dotiahol zápas do úspešného konca. Lackovým maximom na antukovom vrchole sezóny zostáva 2. kolo z roku 2010. Posledným slovenským želiezkom v mužskom singli na tohtoročnom Roland Garros zostal Martin Kližan, ktorého v 1. kole čaká Američan Michael Russell.

Lacko po prehre s Querreym netajil sklamanie. "Na zápas som sa tešil, lebo na posledných tréningoch som hral celkom dobre, no nevyšlo to podľa mojich predstáv. Znechutili ma dve veci - súper počas celého stretnutia výborne servoval a mňa naopak vôbec nepodržalo prvé podanie, mal som tam malé percento. Ak idete na antuke cez druhý servis, vždy je riziko, že to súper môže využiť, čo sa aj stalo. Dnes ma nepodržalo podanie ani return. V treťom sete som ho jediný raz brejkol a vyrovnal na 2:2, no potom som opäť stratil servis. V tom geme bolo veľa zlepených lôpt, pofukoval točivý vietor a spravil som dve-tri chyby," povedal v konferenčnom hovore so slovenskými médiami Lacko, ktorého ešte na Roland Garros čaká štvorhra, po návrate z Paríža začne s prípravou na trávnatú časť sezóny.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Lacka

muži - dvojhra - 1. kolo:

Sam Querrey (18-USA) - Lukáš LACKO (SR) 6:3, 6:4, 6:4

la /k dispozícii sú zvukové záznamy/

la

Vloženo: 26. 05. 2013       Kategorie: Tasr