• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Serena Williamsová po úspešnom vstupe: "Bola som nervózna" (8)

Paríž 26. mája (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Svetová i nasadená jednotka v úvodnom kole na dvorci Philippa Chatriera deklasovala Gruzínku Annu Tatišviliovú 6:0 a 6:1. Mladšia zo sestier Williamsových sa na antukovom vrchole sezóny rehabilitovala za neúspešné vystúpenie z vlaňajška, keď šokujúco skončila na rakete domácej Francúzky Virginie Razzanovej a natiahla víťaznú sériu už na 25 zápasov.

Na antuke naposledy okúsila trpkosť prehry práve v minuloročnej parížskej ouvertúre. Po triumfe nad Tatišviliovou sa Serena Williamsová poďakovala divákom vo francúzštine. "Snažím sa hovoriť po francúzsky už dlhé roky, ale nemám dostatok sebavedomia. Je to oveľa náročnejšie ako hrať tenis. Pred vstupom do turnaja som prirodzene bola nervózna, na grandslamoch to nie je nič nezvyčajné. Prvé kolá bývajú niekedy najťažšie. Po pár minútach však napätie zo mňa opadlo, som spokojná s predvedeným výkonom," povedala Američanka pre akreditované médiá.

Talianka Sara Erraniová ako prvá hráčka postúpila do 2. kola singla. Vlaňajšia finalistka a nasadená päťka si poradila s Holanďankou Arantxou Rusovou hladko v dvoch setoch 6:1 a 6:2. "Vlani som odohrala v Paríži najlepší turnaj v živote. Teraz na to však nemyslím a naplno sa sústredím na tohtoročné vystúpenie. V každom zápase sa vynasnažím podať maximálne koncentrovaný výkon a predviesť svoj najlepší tenis," povedala Talianka pre akreditované médiá. Ďalej ide aj šampiónka z roku 2008 Srbka Ana Ivanovičová, ktorá ako nasadená štrnástka zdolala na úvod Chorvátku Petru Martičovú po trojsetovej bitke 6:1, 3:6 a 6:3.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Sabine Lisická (32-Nem.) - Sofia Arvidssonová (Švéd.) 6:3, 6:4,

Dinah Pfizenmaierová (Nem.) - Mandy Minellová (Lux.) 7:5, 6:1, Shelby Rogersová (USA) - Irena Pavlovicová (Fr.) 6:3, 6:4, Monica Puigová (Portor.) - Naďa Petrovová (11-Rus.) 3:6, 7:5, 6:4, Caroline Garciová (Fr.) - Julia Beygelzimerová (Ukr.) 6:3, 6:4,

Mallory Burdetteová (USA) - Donna Vekičová (Chor.) 6:3, 6:4, Serena Williamsová (1-USA) - Anna Tatišviliová (Gruz.) 6:0, 6:1, Julia Putincevová (Kaz.) - Ajumi Moritová (Jap.) 6:2, 6:3, Anastasia Pavľučenkovová (19-Rus.) - Andrea Hlaváčková (ČR) 4:6, 7:6 (5), 6:4, Ana Ivanovičová (14-Srb.) - Petra Martičová (Chor.) 6:1, 3:6, 6:3, Sara Erraniová (5-Tal.) - Arantxa Rusová (Hol.) 6:1, 6:2, Petra Cetkovská (ČR) - Olga Pučkovová (Rus.) 6:0, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o ďalšie výsledky a hlas Sereny Williamsovej

la

Vloženo: 26. 05. 2013       Kategorie: Tasr