• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Urszula Radwaňská po triumfe nad Venus: "Pomohli mi sestrine rady"

Paríž 27. mája (TASR) - Poľská tenistka Urszula Radwaňská sa postarala o najväčšie prekvapenie úvodného dňa grandslamového turnaja Roland Garros. Na parížskej antuke vyradila bývalú svetovú jednotku a nasadenú tridsiatku Američanku Venus Williamsovú za 3:19 h po trojsetovej bitke 7:6 (5), 6:7 (4) a 6:4.

V tajbrejku druhého setu nevyužila mladšia zo sestier Radwaňských vedenie 4:0 a v rozhodujúcom dejstve dovolila favoritke znížiť z 1:5 na 4:5, v desiatom geme si však pri vlastnom podaní zachovala pevné nervy a získala najcennejší grandslamový skalp v doterajšej kariére. "Zdolať Venus na Roland Garros, to je skvelý pocit. So sestrou Agnieszkou sme pred zápasom hovorili o tom, čo by mohlo na súperku platiť. Pomohla mi svojimi radami pri hľadaní účinnej taktiky. Pozrela som si aj pár vzájomných duelov medzi Agou a Venus, takže som bola pripravená na to, že Američanka je veľká bojovníčka a nevzdáva sa do poslednej loptičky," povedala pre oficiálnu stránku WTA "Ula", ktorá v 2. kole narazí na nemeckú kvalifikantku Dinah Pfizenmaierovú.

Venus Williamsovú po skorej rozlúčke s účinkovaním v parížskej dvojhre netajila veľké sklamanie. "V treťom sete som sa dostala do poriadne hlbokej priepasti. Prehrávať 1:5 v 1. kole grandslamu, to nie je nič príjemné. Napriek nepriaznivému stavu som sa snažila myslieť pozitívne a bojovať až do konca. Urszula však robila v závere zápasu minimum nevynútených chýb, vrátila veľa loptičiek na druhú stranu dvorca a zápas dotiahla do úspešného konca. Ukázalo sa, že moja príprava na Roland Garros nebola vôbec ideálna. Sklamanie je veľké, no musím sa z tejto prehry zmobilizovať a dobre sa pripraviť na Wimbledon," povedala 32-ročná Američanka.

la

Vloženo: 27. 05. 2013       Kategorie: Tasr