• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Z.Kučová po postupe do 2.kola:"Cítila som, že dnes je môj deň"(2)

Paríž 27. mája (TASR) - Slovenská kvalifikantka Zuzana Kučová sa na tenisovom Roland Garros v Paríži postarala o senzáciu, keď v 1. kole dvojhry po výbornom výkone vyradila nasadenú dvadsaťštvorku Nemku Juliu Görgesovú v dvoch setoch 7:6 (8) a 6:0. Staršia zo sestier Kučových po prvý raz v kariére postúpila do 2. kola grandslamového turnaja, kde ju v stredu čaká domáca Francúzka Virginie Razzanová. Hráčka, ktorá do kvalifikácie nastúpila vďaka chránenému rebríčku (145.) ako do svojej rozlúčkovej súťaže veľkej štvorky, má v Paríži už istých 165 bodov do svetového rebríčka WTA a prémiu 35.000 eur.

Kučová začala duel proti Görgesovej nebojácne, v treťom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 3:1. Nemka v ďalších minútach otočila na 5:4 a v desiatom geme mala k dispozícii setbal, no Kučová ho odvrátila, v ďalšej hre súperku brejkla a za stavu 6:5 mala pri vlastnom podaní tri setbaly. Ani jeden však nevyužila a tak rozhodnutie padlo až v tajbrejku. V skrátenej hre nevyužila Kučová náskok 3:0, no v dramatickej koncovke napokon slávila úspech. Za stavu 8:8 predviedla skvelý lob a následne po 84 minútach spečatila zisk prvého setu bodom priamo z podania. V druhom dejstve Kučová úplne ovládla dvorec číslo 3 a favorizovanej súperke uštedrila "kanára". Za stavu 5:0 premenila pri podaní Nemky po kvalitnom bekhendovom longlajne v poradí druhý mečbal.

Zuzana Kučová po triumfe nad Görgesovou žiarila spokojnosťou. "Veľmi ma teší, že sa mi prvýkrát podarilo postúpiť do 2. kola grandslamu. Dnešný zápas bol o prekonaní strachu, ktorý ma prenasledoval počas celej kariéry. Už keď som nastúpila na kurt, zvíťazila som sama nad sebou. Nemala som žiaden kŕč v ruke a chcela som si to len vyslovene užiť, schuti a so srdcom. Aj keď som za stavu 6:5 nepremenila tri setbaly, stále som si verila. Verila som, že dnes je aj podľa čísel môj šťastný deň a išla som stále do toho. Dôležité bolo, že som chytila začiatok druhého setu a vôbec som sa nepodlomila psychiky. Konečne som sa nezľakla víťazstva v prvom grandslamovom kole," povedala v konferenčnom hovore so slovenskými médiami skúsená Slovenka, ktorá si pochvaľovala atmosféru na kurte. "Počula som pokriky "Poďme Zuzka". Mala som tam veľa fanúšikov, ktorí ma neustále povzbudzovali, hralo sa mi výborne. V druhom kole nastúpim proti domácej Razzanovej, ktorú poznám ešte z junioriek. Už sme obe staršie, tak dúfam, že si dobre zašportujeme. Hrá nepríjemné priamky, preto sa jej to budem snažiť viac zdvihnúť a vyliftovať. Keď bude správna chvíľa, budem sa usilovať zatlačiť ju a prejsť do protiútoku," dodala Kučová.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Zuzana KUČOVÁ (SR) - Julia Görgesová (24-Nem.) 7:6 (8), 6:0

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Zuzany Kučovej

la /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Vloženo: 27. 05. 2013       Kategorie: Tasr