• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Rybárikovej skvelý vstup:"S Kuznecovovou môžem iba prekvapiť (2)

Paríž 27. mája (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Zverenka trénera Petra Hubera v úvodnom kole po výbornom výkone deklasovala domácu Francúzku Pauline Parmentierovú 6:0 a 6:1. Vo francúzskej metropole štvrtýkrát prešla cez prvú prekážku. Jej ďalšou súperkou bude v stredu šampiónka z roku 2009 Ruska Svetlana Kuznecovová.

Rybáriková od začiatku zápasu s Parmentierovou na dvorci dominovala, kvalitne podávala a mala navrch aj pri dlhých výmenách od základnej čiary. V prvom sete uštedrila Francúzke, ktorá robila príliš veľa nevynútených chýb, "kanára". Na začiatku druhého dejstva síce Parmentierová prelomila súperkino podanie, no to bolo z jej strany všetko. Rybáriková následne získala šesť gemov v rade a upravila vzájomnú bilanciu s Parmentierovou na 2:0. V roku 2009 ju zdolala v troch setoch na antuke v rakúskom Bad Gasteine.

Rybáriková po skvelom vstupe do Roland Garros neskrývala veľkú spokojnosť. "Som veľmi rada, že som vyhrala tak hladko. Už veľmi dávno sa mi nepodarilo triumfovať 6:0, 6:1, navyše na grandslamovej úrovni a na mojej "obľúbenej" antuke. Som spokojná aj s predvedeným výkonom. Nenechala som nič na náhodu a predviedla som kvalitný tenis. Pamätala som si na náš prvý vzájomný zápas s Parmentierovou, ale v Bad Gasteine sa hralo vo väčšej nadmorskej výške. Francúzka sa dnes spoliehala sa to, že mi bude hrať vysoké lopty do bekhendu, no moje údery mali dobrú dĺžku a nemohla z toho robiť body. Konečne som mala na grandslame šťastie aj na žreb a využila som ju. Druhé kolo bude už tradične ťažké, no môžem hrať uvoľnene. Kuznecka hrá vždy v Paríži najlepší tenis, cíti sa tu ako doma. Bude favoritkou, ale vynasnažím sa ju prekvapiť," povedala slovenská dvojka v konferenčnom hovore so slovenskými médiami.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Rybárikovej

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Pauline Parmentierová (Fr.) 6:0, 6:1

la /k dispozícii je zvukový záznam/

Vloženo: 27. 05. 2013       Kategorie: Tasr