• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Kližan v 2. kole proti Nadalovi: "Budem sa snažiť vyhrať" (2)

Paríž 27. mája (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan sa prebojoval do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži, v ktorom ho v stredu čaká obhajca titulu a sedemnásobný šampión Španiel Rafael Nadal. Kližanov súper v 1. kole Američan Michael Russell zápas skrečoval za stavu 6:3, 3:6 a 1:6 pre zranenie zadného stehenného svalu.

Slovenskej jednotke nevyšiel úvod duelu. Po strate prvého dejstva prehrával na začiatku druhého setu 0:2, no podarilo sa mu vyrovnať, v ôsmom geme opäť prelomil podanie súpera a dostal sa na koňa. Tretí set získal jasne vo svoj prospech a Russell sa pred začiatkom štvrtého dejstva vzdal. Kližan, ktorý je víťazom parížskej juniorky z roku 2006, postupom do 2. kola vyrovnal svoje seniorské maximum z vlaňajška.

Najlepší slovenský singlista sa proti 35-ročnému skúsenému Russellovi pomalšie rozbiehal, postupne sa však dostal do správneho tempa. "Prvé kolá nikdy nie sú jednoduché, či už ide o grandslamový turnaj alebo challenger. Chvíľu mi trvalo, kým som si súpera oťukal a zistil, čo na neho treba hrať. Bol som set dolu a v druhom dejstve mal Russell šancu na double brejk. Podržal som si však servis, vyrovnal na 2:2 a potom sa karta začala obracať. Zapol som, pridal som na agresivite a nútil súpera veľa behať, čo bol kľúč k úspechu. V treťom sete za stavu 5:1 si nechal Russell ošetrovať zadný stehenný sval. Následne som ho brejkol, na začiatku štvrtého setu som viedol pri mojom podaní 40:15 a potom súper zápas skrečoval," povedal v konferenčnom hovore so slovenskými médiami Kližan, ktorý sa už teší na zápas proti Nadalovi. "Do každého zápasu idem s cieľom vyhrať s inak to nebude ani v stredu v dueli proti obhajcovi titulu. Mnoho hráčov z druhej a tretej desiatky nastupuje proti nemu s tým, že zápas majú vopred prehratý. Rafa je na antuke ako býk, no vynasnažím sa podať maximálny výkon a zdolať ho."

muži - dvojhra - 1. kolo:

Martin KLIŽAN (SR) - Michael Russell (USA) 3:6, 6:3, 6:1 - skreč

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Kližana

la /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Vloženo: 27. 05. 2013       Kategorie: Tasr