• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Hantuchová prehrala v 1. kole dvojhry s Jankovičovou

Paríž 28. mája (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Zverenka španielskeho trénera Eduarda Nicolasa prehrala s nasadenou osemnástkou Srbkou Jelenou Jankovičovou v dvoch setoch 4:6 a 6:7 (7). V druhom dejstve nevyužila náskok 5:0, ani šesť setbalov. Hantuchovej singlovým maximom na Roland Garros zostáva osemfinále z rokov 2002, 2006, 2010 a 2011. Vlani vo francúzskej metropole neštartovala pre zranenie.

Hantuchovej nevyšiel začiatok zápasu s Jankovičovou, keď v treťom geme stratila podanie a Srbka sa po potvrdení brejku ujala vedenia 3:1. Bývalá svetová jednotka kvalitne servovala, hrala agresívne od základnej čiary a robila menej nevynútených chýb ako Slovenka. V "maratónskom" vyše 12-minútovom geme Hantuchová odvrátila tri setbaly a znížila na 4:5, no Jankovičová pri svojom podaní spečatila zisk úvodného dejstva. Po úspešnom stopvoleji premenila v poradí piaty setbal.

V druhom dejstve Hantuchová pridala na agresivite, začalo jej vychádzať prvé podanie i returny a po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 5:0. Slovenka umne variovala dlhé údery k čiaram s kratšími krosmi, na jej konto pribúdal jeden víťazný úder za druhým. V šiestom geme mala Hantuchová menšiu slovnú kontroverziu s brazílskym empajrovým rozhodcom Carlosom Bernardesom, čo ju vykoľajilo a Jankovičovej sa podarilo znížiť na 2:5, keď v siedmom geme dokázala odvrátiť setbal. Zápas následne prerušili pre dážď. Po návrate na dvorec nevyužila Hantuchová za stavu 5:3 dva setbaly, v ďalšom geme pri podaní Jankovičovej nepremenila ďalšie tri a Srbka vyrovnala na 5:5. O osude druhého setu napokon rozhodol tajbrejk. V ňom viedla Slovenka 4:2, no Jankovičová otočila nepriaznivý vývoj a za stavu 8:7 premenila v poradí tretí mečbal.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Jelena Jankovičová (18-Srb.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:4, 7:6 (7)

la

Vloženo: 28. 05. 2013       Kategorie: Tasr