• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Schmiedlová si verí aj s Hamptonovou: "Na antuke mám šancu"-SÚHRN

Paríž 29. mája (TASR) - Slovenská tenistka Anna Schmiedlová sa pri grandslamovom debute v seniorskej hlavnej súťaži postarala o prekvapenie. V pozícii kvalifikantky vyradila v 1. kole Roland Garros favorizovanú Belgičanku Yaninu Wickmayerovú v troch setoch 7:6 (5), 2:6 a 6:2. Zverenka trénera Milana Martinca si na parížskej antuke pripísala na konto štvrtý víťazný zápas za sebou. V 2. kole ju čaká Američanka Jamie Hamptonová, ktorá zdolala po trojsetovej bitke nasadenú Češku Luciu Šafářovú. Odchovankyňa košického tenisu má vo francúzskej metropole už istú prémiu 35.000 eur a 165 bodov do svetového rebríčka WTA.

Schmiedlovej vyšiel úvod zápasu s Wickmayerovou, keď v treťom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 3:1. Belgičanka v ďalších minútach otočila na 5:4 a v dvanástom geme mala pri podaní Schmiedlovej dva setbaly. Slovenka ich však odvrátila a vynútila si tajbrejk, v ktorom mala navrch, keď po dvoch minibrejkoch si vybudovala rozhodujúci náskok 4:0. V druhom dejstve Wickmayerová pridala na agresivite, obmedzila počet nevynútených chýb a dovolila uhrať Schmiedlovej iba dva gemy. V rozhodujúcom sete však Slovenka prevzala iniciatívu a po dvoch brejkoch odskočila súperke na 4:0. Wickmayerová ešte znížila na 2:4, no Schmiedlová už dotiahla skvele rozohratý zápas do úspešného konca, keď za stavu 5:2 premenila pri podaní Belgičanky v poradí piaty mečbal. Zápas medzi Schmiedlovou a Wickmayerovou sa mal pôvodne uskutočniť už v utorok, pre časový sklz spôsobený dažďom ho však presunuli na stredu.

Schmiedlová po zisku cenného skalpu Wickmayerovej žiarila spokojnosťou. "Som veľmi rada, že hneď pri grandslamovom debute medzi seniorkami sa mi podarilo postúpiť do 2. kola hlavnej súťaže. Nezvyknem to až tak prežívať, no chvíľu potrvá, kým si uvedomím, čo som dosiahla. Wickmayerová je kvalitná hráčka, tlačila ma a nútila veľa behať. Bojovala som však a bola som odolná v dlhých výmenách. V tajbrejku mi pomohla niekoľkými nevynútenými chybami. V druhom sete bola lepšia, no v treťom dejstve som zobrala opraty zápasu do svojich rúk a hrala som veľmi dobre. Pri mečbaloch tam bola trochu nervozita, no som veľmi šťastná, že som to dotiahla do úspešného konca. S Yaninou som v minulosti už trénovala a vedela som, že jej slabinou je pohyb. Možno som jej mala dávať viac bekhendov po lajne, no na tieto údery som si až tak neverila a radšej som hrala krosy. V dôležitých momentoch ma podržalo podanie. Po postupe do hlavnej súťaže som štyri dni nehrala, takže dnešný zápas bol pre mňa ako keby nový turnaj," povedala v konferenčnom hovore so slovenskými médiami Schmiedlová, ktorá sa už teší na zápas s Hamptonovou. "Nepoznám ju, no tréner Milan Martinec ju videl hrať a určite mi dá rady. Je to kvalitná tenistka, hrá takým chlapčenským štýlom, rýchlo. V 1. kole zdolala Šafářovú, určite nemôže byť slabá. Na antuke by však nemusela byť taká nebezpečná ako na harde, takže určite mám šancu. Už postup do 2. kola je pre mňa veľkým úspechom, no pokúsim sa dostať ešte ďalej."

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Anna SCHMIEDLOVÁ (SR) - Yanina Wickmayerová (Bel.) 7:6 (5), 2:6, 6:2

la

Vloženo: 29. 05. 2013       Kategorie: Tasr